torstai 2. elokuuta 2012

Kuvat eloon

Tänä viikonloppuna olen Helsingissä kuvaamassa seuraavan amatöörielokuvaprojektimme tuotosta. Olen pikkutytöstä lähtien ollut hirvittävän kiinnostunut elokuvista ja niiden tekemisestä, kameran molemmilla puolilla. Ensimmäisen elokuvani tein sukulaisten kanssa mökillä v. 1992. Olin siis käsikirjoittanut ja ohjannut sen - kuvauksen taisi hoitaa kuka milloinkin oli vapaana - lähinnä setäni. Tämän klassikkoteoksen nimi oli "Kolmikko ja prinsessan murha".



Pitkälle ollaan tultu niistä vuosista, mutta harrastus on jatkunut läpi elämän. 13-vuotiaana tapasin hyvän ystäväni, jonka kanssa  (ja kaveripiirin avustuksella) teimme ensimmäisen pidemmän elokuvamme v. 1997. Elokuvan tekeminen on rankka homma, joten siitä kesti 7 vuotta seuraavaan ja tämä nykyinen on kolmas 'kokoillan' elokuvamme... Kaikki on toteutettu käytännössä nollabudjetilla ja ystävien avustuksella. Vuosien mittaan olemme tehneet paljon toki erilaisia lyhytelokuvia ja musiikkivideoita yms projekteja.



Nyt tuntui kuitenkin, että aika on kypsä seuraavaan. En ole itse varsinaisesti vastuussa kässäristä, enkä ohjauksestakaan, mutta esitän pääosaa. Tällä hetkellä kiinnostukseni on enemmän himmailla kameran toisella puolella, näytteleminen ei ole suosikkiharrastukseni, mutta loppujen lopuksi tulimme siihen tulokseen, että minun on helpointa näytellä tämä rooli. Kyseessä on hieman tyhjäpäisen tytön kasvutarina, jossa hän etsii itseään ja menestystä. Elokuvassa on sadun piirteitä ja fantastisia elementtejä, joten se ei ole mikään raskas draama.



Parasta elokuvan tekemisessä on se tekemisen fiilis. Pidän kuvausten intensiteetistä ja siitä, miten kuvausryhmä sitoutuu yhteen viikonlopun ajaksi vain toteuttamaan tätä taiteellista teosta. Lopputulos ei ole tärkeä ja oletan, että sen editointi ja jälkituotanto tulee kestämään ainakin kolme vuotta. Tärkeintä on tekeminen, heittäytyminen ja itsensä ylittäminen. Ja erikoiset tilanteet, joissa arki ei kyllä muistu mieleen.



Tässä elokuvassa kuvataan joukkokohtauksia huomenna sunnuntaina Helsingin YTHS:llä. Jos joku haluaa tulla mukaan ekstraksi, niin sinne voi pamahtaa puolen päivän maissa nauttimaan kuvausilmapiiristä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...