lauantai 18. elokuuta 2012

Treffeillä Jyväskylässä


Pienen lapsen vanhemmathan eivät tunnetusti ikinä pääse mihinkään... Noh, 5.hääpäivän jälkimainingeissa mummit veivät pienokaisen koko päiväksi ja illaksi mökille, joten meillehän se oli tietenkin dinner and a movie time! 


Jyväskylässä tietysti oikein hyvän ravintolan löytäminen on haastavaa - ainakin, jos haluaa pysyä järkevässä hintaluokassa. Koska oli kyseessä erikoistilaisuus, ei kursailtu ja mentiin Figaron Wine Bistro-terassille, kun kerrankin oli upea auringon paistekin. Harvinaista suorastaan myös sään puolesta. En ollut vielä aiemmin kokeillut tätä Figaron 'uutta puolta' ja voin kyllä allekirjoittaa sen yhden kokemuksen perusteella olevan samaa taattua Figarolaatua kuin alkuperäinenkin putiikki, mutta tietysti hieman nuoremmalla otteella, mikä on vain hyvä asia.


Viineistä olemme valkoviinin ystäviä, tarkemmin ottaen kuiva tai puolikuiva viini Euroopan ulkopuolelta useimmiten on lasissa. Savignon Blanc, jos löytyy. Tällä kertaa löytyi Uusi-Seelantilaista ja hyvää oli. 


Kuumana päivänä ei maistunut painava päivällinen vaan tilattiin tapasta kahdelle. Mieheni oli lähinnä kiinnostunut näkemään, mikä on Suomalaisten näkemys tapaksista...



Suomalaisten mielestä tapakset nyt ainakin ovat juustoa, makkaraa, mansikoita, marinoituja vihanneksia, chiapataleipää, suolattua voita, pähkinöitä ja viikunoita. Hyvää oli:) Sanotaan nyt niin, että kyllä Suomessakin osataan - vaikkei tähän montaa kertaa vuodessa ole varaa.


 Nämä treffit olivat kyllä minun makuuni. Valitettavasti Rock of the Ages eli se elokuva, jonka olisin halunnut nähdä, oli mennyt jo klo 15 näytöksessä, joten uhrauduimme myöhempään näytökseen katsomaan viimeisimmän Batmanin. Siitä ei ole sen kummempaa sanottavaa kuin että ei tule koskaan ilmenemään IMDB:n Top250-listalle, toisin kuin edeltäjänsä trilogiassaan. Noh, kyllähän sen katsoi, vaikken olekaan Christian Bale fani. Hän on minusta jotenkin puiseva ja jähmeä. Mut ei hätää, sillä Anne Hathawaytä fanitan siitäkin edestä, eli jotain tässä elokuvassa oli minullekin. Kaks ja puoli tähteä annan elokuvalle, sillä sen pahis oli minusta liian yksiulotteinen ja noh, etenkin se kohtaus, jossa Batmaniä vedetään turpaan oli vaan huono ja epäuskottava. 


Kaiken kaikkiaan mieltä virkistävä ja upea päivä juhlia viitivuotista avioliittoa ja yhdeksänvuotista yhteistaivalta. Toivottavasti edessä on vielä monta hienoa hääpäivää yhdessä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...