perjantai 17. elokuuta 2012

Leikkipuistot: Helkanpuisto


Puistoretket Ristonmaalla jatkuvat. Tällä kertaa on vuorossa ihan meidän lähipuisto eli Helkanpuisto. Tämä pikkiriikkinen puisto tarjoaa hiekkapohjalla yhden 'laivan', retkeilypenkin ja kolme erityyppistä kiipeily/tasapainoilujuttua, ilmeisimmin yksivuotiasta isommille lapsille.


Tämä laiva oli aika nopsaan ankkuroitu ja ohjattu laituriin, jonka jälkeen etsittiinkin jo lisävirikettä naapurin alueelta.


Kertokaa minulle, että miten tämä taustalla oleva väline palvelee yhtään lasta...? Siinä voi ilmeisesti kiipeillä jotenkin, ehkäpä myös auringon suojassa. Vaikuttaa siltä, että maisema-arkkitehti on sen pystyttänyt ajattelematta sen kummemmin käytettävyyttä. Entäs tuo etualan puomiviritys sitten? Suoraan sanottuna monessa puistossa ei ole näin käsittämättömän surkeita ja lapsivastaisia välineitä...


Tämän puiston vieressä on kuitenkin yksityisalueen parempi puisto kiikkuineen ja hiekkalaatikkoineen. Varoitus kuitenkin siitä, että alueella partioi vihainen mummo, joka häätää viattomia, talonyhtiön ulkopuolisia lapsia keinuista ja aiheuttaa äideille mielipahaa... Meitä ei ole häädetty tuolta pihalta, mutta tuttaviamme kylläkin. Kuulosti sinänsä aivan uskomattomalta - kuinka säälittävä ihminen on, jos ei voi antaa lapsen leikkiä hieman 'yksityisalueensa' pihalla?


Uhmattiin yksityisaluekylttiä ja käytiin rikollismaisesti kiikkumassa. Yritäpä selittää tälle hymynaamalle, että et saa kiikkua siinä, kun osan sitä omistaa joku muori, joka ei varmasti itse edes pääsisi tähän vauvalle tarkoitettuun laitteeseen sisään ja ulos. Ymmärtäisin, mikäli paikalla olisi niin paljon talonyhtiön omia lapsia, että kilpailua syntyisi... Lähes aina, kun olemme tässä puistossa vierailleet, ei siellä ole ollut muita kuin me.


Noh Helkanpuisto ei saa kovin hyviä pisteitä meiltä, käytännössä leikkikelvoton varsinainen puisto ja vihamielinen naapuritalonyhtiö takaavat, että vaikka tämä puisto onkin meitä lähellä, siellä ei tule usein vierailtua.

Arvosana: 1/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...