tiistai 28. elokuuta 2012

Nigellan nakit

Grillailuun kyllästyneille erilainen makkararesepti. Luottoreseptini brittiruokaan tulevat Nigela Lawsonilta, jos on vielä jäänyt epäselväksi. Juhlia varten on mukava tehdä nakeista tai makkaroista hieman maistuvampia. Tämä ohje on todella hyvä ja monta kertaa kokeiltu, ruokkii paljon tyytyväisiä ihmisiä pienellä panostuksella. Siispä:

  • 1 Kg Cocktail-makkaroita, mut mitkä tahansa käy. Esim. grillimakkarat voi leikata kolmeen osaan, jotta ne on coctail-kokoisempia 
Marinadi:
  • 1 rkl Sesam öljyä
  • 150 ml Hunajaa  
  • 1rkl Soija kastiketta
Iske makkarat uunivuokaan. Sekoita marinadi ja kaada päälle sormilla huljuttele makkarat kauttaaltaan marinadissa, anna vaikuttaa hetki ennen uuniin laittamista. Itse kyllä laitan sesam-öljyä ja soijakastiketta hieman reilummin, ei tarvitse olla just niin. Uunissa 220C/30min - tosin puolessa välissä kannattaa käydä lusikalla hämmentämässä ja kääntelemässä, jotta marinadi kastelee taas makkarat. Kannattaa myös tarkkailla, etteivät pala, mutta saavat mennä 'kurttuisiksi', sellaisena ovat parhaita. Ja vielä seuraavanakin päivänä maistuu pienessä krapulassa:)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...