sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Näkymiä 15.kerroksen ikkunasta

Meidän asunnon ikkunasta näkyy tällaista: Taloja, taloja ja taloja. Toi iso talo on sairaala, jonka hienoin puoli on se, että se löytyy mun Xi'an Taxi Book-appista, joten pääsen kotiin kivasti näyttämällä iphonea taksikuskille. (Huomaa miten likaiset meidän ikkunat on... Ulkopuolen lasille ei vaan voi tehdä mitään)
Oikealle katsoessa näkyy lisää taloja ja pilvenpiirtäjiä. Noiden pienempien talojen takana sijaitsee metroasema, ehkä n. 15min kävelymatkan päässä.
 Suoraan alas kun katsoo niin näkee Yanta Xi Lun eli Yantan läntisen kadun. Se johtaa siis Wild Big Goose Pagodalle, jos kävelee sitä itään. Tuosta sairaalan edestä saa helposti takseja, niin kuin nytkin voit laskea kaikki vihreät autot kuvasta - niitä on todella paljon ja alta minutissa pääset kyllä yleensä kyytiin. Minulla ei ole ollut vaikeuksia taksin hankinnassa paitsi jos: a) olen sellaisella alueella, jossa taksit eivät kulje tai b) on ruuhka-aika (täällä ehkä n. klo 16:30-19). Yleensä yritän välttää tuolla aikavälillä taksin ottamista, kotiin pääsee tarpeen vaatiessa myös kävellen tai kävely + metro + kävely kombinaatiolla. Xi'anin metrosta voin tehdä oman postauksen itseasiassa.
 Yang Yang international shopping plaza on tän aukio nimi, jossa asustetaan. Täällä on joitakin länsimaalaisia kauppoja ja ravintoloita, esim. Vanguard alakerrassa ja mäkkäri tossa kulmassa. Yritän kuitenkin olla menemättä mäkkiin ihan periaatteesta, koska mulle tulee mäkkiruoasta paha olo aina ja niiden kahvi on myös pahaa. Onneksi vieressä onkin koko Plazan suosikkini eli Pasific Coffee, jossa on ehkä kiinan hitain palvelu, mutta ah että mä rakastan palavasti sen pehmeitä nojatuoleja, länsimaista musaa radiosta ja kahvikin maistuu hyvältä! Ilmeisesti se on joku tyyliin Singaporelainen ketju, en ole oikein varma, mutta siis yrittää matkia Starbucksia kaikessa. En ole mikään Starbucksin yletön fani (vaikka Starbuck toki on tv-historian ehkä paras hahmo ikinä), joten olen tyytyväinen Pasific Coffeen asiakas ainakin viikonloppuisin, kun lapsi nukkuu päikkäreitä ja isi kirjoittelee yläkerrassa.  Niin ja se piti vielä mainita, että joka päivä tossa plazalla on erinäisiä tanssikursseja/kerhoja, esim. nää lippujen heiluttelijarumpupojat kaks kertaa viikossa. Mummojen Tai Chi kokoontuu myös tuossa. Meidän kämppään kuuluu mm. joululauluja yms kadulta, mitä nyt sattuu sitten olemaankaan kiinalaisilla mankassa.
These views are from our 15. floor window in Xi'an. Directly facing us is the Xi'an Jiaotong Univiersity's hospital, which is great news as it can also be found from my taxi book app and therefore makes it possible for me to get home by just flashing my iphone to the taxi driver. Our flat is on the Yang Yang international plaza, which includes shops like the vanguard and restaurants like McDonald's (which I'm trying to avoid ever visiting). Then there's groups of people doing dance acts pretty much every afternoon and sometimes tai chi during the mornings. I spend most of my work-free afternoons in the cosy arm chairs of Pasific Coffee, even though their service is truly the slowest in the world - their coffee is good and it's a safe haven to blog and catch ones's thoughts while little finn sleeps and daddy writes his books.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...