perjantai 14. joulukuuta 2012

Xi'an Jiaotong University

Täällä Xi'anissa olen siis Xi'an Jiaotong yliopiston vieraana. Minun vierailupaikkani sijaitsee tarkemminsanottuna yliopiston kakkoskampuksella, läntisen Yanta-tien varrella, etelä Xi'anissa. Läheisiä maamerkkejä ovat siis Big Wild Goose Pagoda ja Shanxi History Museum.
Jostain syystä useimmat eBerea-projektien päämajat sijaitsevat rakennusten kattokerroksessa, taas ollaan kympissä täälläkin.
Minulla on oma työpiste huoneessa 1024. Tai no, vaihtuva piste. Täällä ainoastaan proffilla on omat huoneet. Kaikki muut työskentelevät vaihtuvilla tuoleilla.
Kymppikerroksen käytävältä (joka ei muuten näytä vankilalta niin kuin useimmat kiinalaiskampusrakennukset) voi pongata tuttuja naamoja. Olen muutenkin oppinut tästä visiitistä sen, että olisi kiva tehdä omasta tutkimuksestaan pienet posterit seinälle, jotta voisi esitellä tuloksia mahdollisille vierailijoille kätevästi ilman powerpointteja.
Kampus kakkonen on pieni ja idyllinen. Siellä on tosiaan vaan kaksi Schoolia eli lääketieteellinen ja kauppatieteellinen. Älkää kysykö, mitä mää täällä teen - mun tuleva tutkintohan on kauppatieteen tohtori... Kuulostaa niin hassulta, koska en ole kaupallisia aineita lukenut kandi enkä maisteritasolla.
Noh, mutta niin sitä vaan ihminen oppii ja sitoutuu. Kirjoittelen näissä maisemissa paperia aiheesta 'Reputation systems for web shopping', näkökulmana tulee todennäköisesti olemaan suomalaiset yritykset Kiinassa, sillä paikallisiin yrityksiin on sen verran haastava päästä aineiston keruuseen, että täällä paikallinen tapa on simuloida käyttäjiä tietokoneohjelman avulla, jotta vältytään turhilta pettymyksiltä. Toinen vaihtoehto on tietysti maksaa kaikille kyselyyn vastaaville palkkaa... Siinä missä minä pyörittelin silmiäni, eräskin kolleegani vakuutti, että kyllä se on ainoa tapa saada vastaajat sitoutuneiksi kyselyyn - jos heille ei maksa niin eiväthän he voi ottaa kyselyä vakavasti... 
Paikallinen tutkimusryhmä on todella mukava ja professori Li on myös erittäin asiantunteva. Heillä on mukava tunnelma ja selkeästi ryhmähenki on myös tärkeä. Koko ryhmä pelaa sulkapalloa yhdessä kaksi kertaa viikossa.
Kampukselta kotiin kävelen n. kymmenisen minuuttia, niin pieni se on. Kyllä täällä kelpaa tehdä tutkimusta.
I am visiting Xi'an Jiaotong University, which in Xi'an is THE university to be in. My faculty is Finance and Economics, which is situated in the second campus, in south of Xi'an centre. Near by landmarks are the Wild Big Goose Pagoda and Shanxi History museum. My moving office space is in the 10th floor and I have gotten to know the warm and exciting research group of Prof. Li. They seem to have a good spirit going on. Good place in the world for some research.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...