torstai 6. joulukuuta 2012

Muuripuisto

Kiinalaisissa puistoissa käy viikonloppuisin kuhina. Kyllähän siellä on porukkaa arkenakin, mutta selvästi vähemmän.
Useimmat aktiviteetit on tarkoitettu aikuisille, ei lapsille. Erilaisia kuntoiluvälineitä löytyy lähes joka kadunkulmasta.
Ja toki voi harjoittaa myös omaa lajiaan, jos ei kuntoilu miellytä. Harkitsen tässä puistokempoilun aloittamista. On tosin tullut käveltyä niin kovasti viime aikoina (vähintään tunti päivässä, useimmiten enemmän), että ei ole tarvinnut lisäliikuntaa.
Osa kuntoilulaitteista on koomisen oloisia, mutta kokeiltuani joitakin totesin, että ovat kyllä tehokkaita. Ongelma on se, että minusta noin niin kuin periaatteessa -2C asteen pakkasessa ulkona reenaaminen on jotenkin outoa ja minulla ainakaan ei ole siihen sopivia välineitä. Ehkä pitää hommata jotain verryttelyasuja.
Tämä vaari oli tosi hyvä diabolossa.
Ja löytyihän sieltä sitten vihdoin se odotettu liukumäkikompleksikin. Olen nyt alkanut jo nähdä leikkipuistoja joka paikassa. Mieheni sanoi, että me asuisimme vaikka teltassa, jos sen pihalla olisi leikkipuisto - niin tärkeä on meille tällä hetkellä se, että lapsi saa purettua energiansa johonkin muuhun kuin tihutöihin.
Kyllä hän on edelleen liukumäistä niin onnessaan.
Olen huomannut, että useimmiten kiinalainen leikkipuisto on itseasiassa yksi liukumäki-kiipeilyteline. Joskus sen lisäksi on vielä kiikkulauta, mutta harvoin on muuta.
Mutta kaikki leikkipaikat otetaan kiitollisena vastaan:)
Tämä puisto on Xi'anin kaupungin muurin eteläpuolella, keskikohdasta itään korttelin verran, lähellä Hotelli Ibis Xi'ania, jossa asustimme yhden yön tullessamme tänne vielä tuossa marraskuun puolella.
This park is ouside Xi'an city walls at south east side of the wall. There's loads of activities for grown ups and lots of grannies stampede there on weekends specially. However at the end we found also the children's playground. My husband says that we would live in a tent if there was a playground outside. I think he's right. Little person's energy must be spent in some non-naughty way.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...