sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Parhaita kiinapäiviä muslimikorttelissa

Mulla on uus suosikkipäivä Xi'anissa (viikonloppupäivä, jolloin en oo töissä). Se menee niin, että aamulla herätään myöhään (klo 9-10) ja aamutoimien + aamupalan jälkeen sit otetaan taksi kellotornille elikkä keskustaan. Siellä käydään shoppingmallin yläkerran sisäleikkipuistossa leikkimässä pojan kanssa noin tunnin verran - tai niin kauan, kun hän jaksaa leikkiä. Joskus jopa kaksi! No sitten syödään nuudeleita tai jotain kivaa hotpottia samaisen kauppakeskuksen Food Hallilla.
 Sitten vaihdetaan vaippikset yläkerran siedettävässä vessassa (jossa ei kuitenkaan valitettavasti ole vessanpönttöä, sori äiti). Poika rattaisiin ja kohti muslimikorttelia. Vaihtoehtoisesti voi shopata ekana 'oikeissa kaupoissa' (=kalliissa kaupoissa kuten Minnetonkassa, Uniglossa, Miss Sixtyssä etc.) Poika nukahtaa yleensä viimeistään Bell/Drumm Towereiden alikulussa.
 Sitten ei kun tinkimään. Muslimikorttelissa on paljon krääsää, mutta jostain syystä tämä on minun mielestäni 'oikeanlaista krääsää' eli paljon kiinnostavia ostoksia voi siellä tehdä. Olen ostanut mm. pöytäliinoja, tyynynpäällisiä, lapsen vaatteita, aikuisten vaatteita (silkkipyjamaa yms), DVDeitä, krääsää ja tietenkin ah niin vietteleviä feikkilaukkuja. En ole todellakaan erityisen muotitietoinen, mutta viime vuosien blogiharrastukseni on saanut minut innostuneeksi siitä, mitä päälläni on ja etenkin siitä, millaisia laukkuja käsipuolessani kanniskelen. Kuitenkin käytän rahani mielummin lentolippuhin kuin merkkilaukkuihin - ehkä jos sellaisen joku päivä ostan, täytyy sitten säästää tosissaan... Noh, toistaiseksi olen siis iloinnut ihanista feikeistä - ostin viime viikonloppuna kuusi, siis sanon nyt uudestaan, KUUSI laukkua. Ja sinne jäi vielä muutama, jotka mielelläni veisin kotiin mukanani. Toistaiseksi matkaan on lähtenyt yksi konjakin värinen, yksi puna-musta, yksi violetti, kaksi valkoista ja yksi tumma clutch. Mieheni kysyi minulta aivan oikeutetusti, että mihin ihmeeseen minä tarvitsen niitä kaikkia, kun minulla on vain kaksi kättä... Puolustukseksi voin sanoa, että se toinen valkoinen oli pakko hankkia, kun se maksoi vain 2,5euroa ja oli kiva. Mielessä on vielä harmaa ja musta laukku, ja ehkä tumman ruskea. Mut ekana täytyy lähettää noi ostetut kotiin varmaankin.
 Olen kuullut, että materialismiin turtuu täällä noin vuodessa. Se on varmasti totta, mutta kun ollaan täällä vain talvi niin ei sitä ähkyä ehdi tulla.

Sit kun lapsi herää niin pakataan kaikki ostokset (tässä vaiheessa ehkä noin kolme kassillista) ja käppäillään taksijonoon. Yleensä paikallinen Tuk-Tuk riksakuski tulee tarjoamaan palveluitaan ja riksa kotiin maksaa 30-55RMB riippuen siitä, onko rush hour vai ei. Tai sitten voi odotella taksia, joka sitten kun tulee maksaa n. 15-20RMB. Kuitenkin jos kello on paljon yli neljän, otan monesti riksan, koska sen saa aina heti (ei tarvii odottaa esim. tuntia), eikä tarvii tapella muiden asiakkaiden kanssa siitä, mikä taksi on mun. Ja lisäksi riksat menee ruuhkassa ohi ihan kaikista autoista. Lisäks niissä on sitä jotain kiinalaista tunnelmaa ja voi ajatella, ettei ainakaan ikinä kotona pääse tällaiseen kyytiin.
 Tässä vaiheessa kello on noin viisi ja isi lopettelee työpäivänsä. Klo 17-19 on meillä yleensä yhteistä ruokailuaikaa, jolloin käydään syömässä jossain ravintolassa. Kertaakaan ei olla laitettu itse ruokaa, täytyy myöntää. Mä en käytä meidän kaasuliettä mihinkään muuhun kuin kananmunien keittoon. Lapselle tehdään nuudeleita vedenkeittimellä, mut muuten me syödäänkin ulkona. Ravintolakeikka kestää yleensä tunnista puoleentoista (hotpot on hitain) ja sen jälkeen sitten yleensä skypetellään Suomeen tai britteihin jonkun mummin, sukulaisen tai ystävän kanssa noin tunnin verran kuulumisia. Sen aikana tai sen jälkeen lapsi laitetaan kylpyyn ja syödään iltapalaa, riippuen hieman miten on ravinteliruoka maistunut.
 Sitten onkin vuorossa vähän 'telkan' eli läppäriltä tv-sarjojen katselua. Tällä hetkellä mieheni kirjoittaa Spartacuksen episodiguidea, joten ollaan katseltu ainakin yksi jakso Spartacusta per ilta. Sen lisäksi meillä kuluu esim. Homeland, Downton Abbey, Sons of Anarchy, Hawaji-five-O, Glee, Broadwalk Empire, Big Bang Theory, The Hour, Walking Dead ja niin edelleen. Ollaan tv-sarjojen suurkuluttajia joo. Lapsi yleensä nukahtaa klo 22-23 välillä. Mä sanoisin, että aikuiset keskimäärin tunnin myöhemmin.
  I have a favourite day in Xi'an. It goes pretty much like this:
1. Get up, head to the bell tower
2. Play at indoor playground, eat at food court
3. Shop while baby sleeps in the muslim quarter
4. Take Tuk-tuk home and eat dinner in a fantastic restaurant
5. Speak on skype to home with a relative
6. Watch tv until smallish falls asleep

Good days:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...