keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Sisäleikkipuistot


Ensiksikin: tämän postauksen tekeminen on kestänyt viisi! päivää. Siis se on ollut valmis jo viikon, mutta kuvien lataaminen
Lapsen kanssa Kiinassa sisäleikkipuistot ovat keitaita aavikolla näin talvella. Xi'anissa ulkona saattaa olla -8ckin, joten leikkiminen puistossa käy nopeasti kylmäksi ja lisäksi ainakin meidän pienen ongelma on ollut se, että ei löydy sellaisia hanskoja, jotka olisivat sekä lämpimät että joilla voisi leikkiäkin, tämän ikäiselle.


 Onneksi paikallisia hoploppeja löytyy! Paikallinen ystäväni kertoi, että näitä löytyy parhaiten ostoskeskuksien ylimmästä kerroksesta - mikä osoittautuikin hyväksi vinkiksi. Xi'anissa mieheni löysi ison sisäleikkipuiston aivan kellotornin vierestä, eli aivan ydinkeskustasta.
 Tämä onkin monipuolinen leikkipaikka, on tramppaa, on pieniä autoja, joilla ajella, on liukumäkiä ja kiikkuja ja pallomerta ja kiipeilyseinää ja karuselliä ja jopa ilmapistooleja, joilla ampua pallomeren palloja. Kiikkuja ei nimittäin löydy tosiaankaan joka puistosta niin kuin Suomessa. Taitaa olla eka paikka tää, josta on löytynyt.
 Sisäänpääsy on huikeat 4eur päivä, mutta jos ostaa 15 kerran kortin niin pääsee 2eurolla kerta sisään. Koskapa kiinalaisille tämä on paljon rahaa, paikka on aika tyhjä ainakin arkisin.
Pisteitä tämä saa myös turvallisuudestaan - ei ole montaa paikkaa, jossa voisi itsensä loukata. Äiti voi rauhassa blogata kännykällä, katsellen syrjäsilmällä. Ja tällaisella matkalla pieni joutuu kuitenkin tekemään niin paljon aikuisten juttuja - istumaan hiljaa ja monet kerrat täytyy kieltää tekemästä jotain, joten on mielestäni kohtuullista, että poika saa viettää tunnin pari mukavaa stressivapaata lapsen aikaa päivässä. Ja sisällä on kiva olla sumuisena päivänä kun on 'chengdu-sää':)
Toki aurinkoisena päivänä ulkoilemme omalla pihalla mieluusti.Leikkipuisto Xi'anin keskustassa saa  5/5 tähteä, koska se on rauhallinen, turvallinen ja tarpeeksi kiinnostava - en usko pojan kyllästyvän tähän leluvalikoimaan ihan hetkessä.

Indoor playgrounds are like oasis in the desert in china: so often our son needs to do adoult things on sit in his pram, of be told off on something... So it's great to give him an hour or two to just be a child and laugh and run around. This also tires him out nicely, so he will have a nice nap.

My husband's friend gave us a tip that you can find indoor playgrounds at the top floors of shopping malls or supermarkets. Following this advice he hit a jackpot in centre of xi'an, near the bell tower and discovered a playground of all playgrounds, equipped with slides, ball pits, car roller coasters, rolling around squirrels and many other things like a climbing wall and trampoline. Oh and swings: it's a rare thing in china, unlike in Finland:) I give this playground 5/5 stars - nice stuff and it's basically deserted because of high admission: 2£ for regular customers.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...