perjantai 7. joulukuuta 2012

Kotiutumista Xi'aniin

Xi'anista tykkään päivä päivältä enemmän. VPN on kuitenkin ollut niin kökkö viimeisen kaksi päivää, että pahoittelen tämän postauksen pientä kuvien määrää - parempi kai niukkakuvinen postaus kuin ei postausta lainkaan, vai? Kuvassa meidän pilvenpiirtäjä, asutaan 15.kerroksessa.
 
Meidän kämppä on hyvä tarkoitukseensa. Sen parhaat puolet:
+Loistava sijainti suoraan yo:n vieressä, joten pääsen töihin kävellen 5-10minuuttia. Tämä on mahtavaa, joten en tarvitse metroa enkä bussia. Aivan luksusta. Lähellä on myös supermarket, josta saa maitoa ja pamperseja yms mitä tahansa haluaankin ostaa (ei tosin mikään Carrefour, joten maitotuotteet on aika ankeita. - Löysin sentään jotain moniviljaleipää. Valkoinen paahtis, jota olen syönyt yhden palan aamiaisella kahden viikon ajan tulee korvista), lähellä on myös kahviloita ja ravintoloita (esim. mäkkäri, jossa ei olla käyty) ja pankkiautomaatti, puolen tunnin kävelymatka keskustaan taikka Wild Big Goose Pagodalle (tunnelmallinen nähtävyysalue)
+Tilaa on
+Valoisa on (15.kerros)
+Hissi on niin nopea, että menee korvat lukkoon alakertaan mennessä. Huomauttanen, että 15.kerroksesta alas pääsee nopeampaa kuin Agoran 5.kerroksesta Jyväskylässä...
+Keittiö on ihan jees (Kaasuliedestä plussaa)
+Siivooja/vahtimestari on mukava (vaikkei puhukaan englantia)
+Kylppäri on isokokoinen
+Meillä on pesukone (vaikkakin se ansaitsee oman postauksensa)
+Juomavesisäiliön saa eurolla täyteen kun vaan pyytää
+Interenet on ihan ok, skypen videopuhelu pätkii, mutta välillä toimii ihan ookoo
+Lämmitys toimii:)
+Sänkytilaa on tarpeeksi viidelle ihmiselle
+'Takapihalla' on lasten leikkipaikka ja aikuisten ulkokuntosali:)
+Samassa talossa on huippu ravintola, joka tarjoilee päivällä dumplingit (1eur per annos) ja illalla intialaista (1eur per annos)
Miinuksia:
-Olis ollut mukava, jos olis toinen huone, jossa on ovi.
-Lämmin vesi on hieman temperamenttista varaajassa, eli yleensä vain noin minuutin tulee lämmintä/kuumaa ja sit pitää aina odotella että tulee lisää myöhemmin
-Telkkari on niin vanha, ettei se ota HDMI:tä sisään... JOten toistaiseksi katsomme läppäriruutusarjoja

Sinitaivaspäivänä täällä on todella mukava viettää talvea - aurinko paistelee ja ulkona on kirpakkaa. Kuulema kerran vuodessa tulee lunta päivän verran, että emme odota lumentuloa. On täällä ainakin huomattavasti valoisampaa kuin Suomessa ennen lumen tuloa - aurinko laskee siinä klo 18 maissa ja nousee klo 7:30 tai jotain sellaista.Tänään esim aurinko paistoi niin kovasti, että paloin nenästä! Varmaan ikinä en ole saanut näin paljon aurinkoa joulukuussa!

Ruoka on edelleen todella hyvää, löydettiin jopa pari intialaista, jotka oli minusta ihan yhtä hyvä kuin briteissä - aivan älyttömän luksusta siis. Ja hienoa on asua kävelymatkan päässä monesta kiinnostavasta paikasta ja suunnasta, eli ei tarvitse edes suhata taksilla vaihteeksi vaan voidaan vaan asettua.

Yo:n henkilökunta vaikuttaa myös erittäin mukavalta, joten varmasti tulen täällä viihtymään hyvin kolmen kuukauden ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...