tiistai 11. joulukuuta 2012

Xi'anin keskustassa

 Kiinassa on kovin tavallista, että jotain paikkaa rempataan. Xi'anissa se on yleensä katukiveys tai tuleva metroasema... Tällainen näky tulee usein vastaan ja sitten täytyy miettiä, miten etenet rattaiden kanssa.
 Minkä tahansa kiinalaisen suurkaupungin keskustassa merkkiliikkeet on hyvin usein hyvin edustettuina. Luis Vuitton etunenässä, Prada, D&G jne. Täältä olen löytänyt mm. Vero Modan ja Jack and Jonesin, joten aika tuttua meininkiä.
 Miesväki ei meilläkään shoppailusta välitä...
 Isojen markettien hyvä puoli on se, että joissakin saattaa olla sisäleikkipuisto...
 Mutta pieninen on jo totuttautunut siihen, että hän istuu tunnista pariin kärryissänsä per päivä. Siitä on hyvä katsella kiinan menoa.
 Meinasin kirjoittaa, että Xi'anissa katumyyjät ovat vaihtaneet tuotteensa sellaisiksi, että ne pärjäävät pakkasessa, mutta sitten tuli vastaan noi mansikat. Noh, kaikenlaista saa siis kadulta ostettua, jos haluaa, mutta koska olen yrittänyt stabilisoida bakteerikantaani viime aikoina, niin en ole juurikaan ostanut näistä kojusta tai pyörän päältä mitään.
 Usein tulee vastaan myös tämä alla oleva kuva, ruuhka. Tällaisesta ei lapsenvaunut mene läpi, joten parempi vaihtaa toiselle puolen katua.
 Xi'anin keskustan nähtävyydet ovat rumpu- ja kellotornit. 6 vuotta sitten ne olivat peruskorjauksessa. Niin on myös tänäpäivänä. Ilmeisesti vanhat rakennukset kaipaavat remppaa usein.
 Mieheni lapsuuden paras ystävä on nimeltään Jason, joten tämä kauppa huvitti meitä.
 Xi'anin keskustan katunäkymää...
 Periaatteessa kuin mikä tahansa suurkaupunki, paitsi että näistä katoista voi päätellä missä maassa ollaan. Xi'an oli Kiinan pääkaupunki Tang-dynastian aikana, joten näitä kattoja on täällä runsaasti. Tang dynastiahan oli se aika, jolloin japanilaiset lähettivät suurlähettiläitä Kiinaan, jotka sitten toivat ko. arkkitehtuurin sinne. Eli koko japanin tyyli on Tang-dynastialta perittyä.
 Toinen tyypillinen vanhan arkkitehtuurin rakennus on Pagoda eli ikäänkuin kerroskakkumainen tornirakennus. Niitä on useita Xi'anissa, niin kuin varmaan olette huomanneet kuvistani.
 Täällä on myös taiteilijakujia, joilla myydään kalligrafiaa yms krääsää turisteille.
 Helmiä ja soittimia.
 Traditionaalista tunnelmaa
 On sitä siis pimeämpiäkin joulukuun päiviä täällä, vaikka täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen siihen, miten paljon täällä paistelee aurinko!

2 kommenttia:

  1. Kivoja tunnelmia taas. Mieheni on juuri Xi'anisa työreissulla. Meidänkin täytyy siellä käydä katsomassa terrakotta-armeija ja blogisi perusteella myös paljon muuta :)
    Voisin linkata blogisi tuonne omaani.

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa tänne vaan! Harmi, ettei olla täällä nyt kuin helmikuun loppuun, olisi mukava tavata, jos olette näillä kulmilla - meillä kun on nuo samanikäiset pienetkin. Olen kirjoittelemassa Terrakotta-armeijasta jahka käydään siellä tuossa joululomalla. Kiitos blogi-linkistä, mä yritän kans päivittää mun suosikit! Luen sun juttuja kans päivittäin.

    VastaaPoista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...