torstai 7. kesäkuuta 2012

Arkimaanantaina

Luin valkoinen harmaja blogista vaihteeksi päivän kulkua kuvaavan postauksen ja päätin oitis tehdä oman. Eli ideana oli dokumentoida yksi päivä ja sen aikana tapahtuneet asiat.Eli tällainen oli minun maanantai kesäkuussa 2012.

7:14 lapsi inahtaa ja katson kelloa. Sen pitäisi soida 7:15, joten ei kun siirtämään vähän herätystä eteenpäin. Yö on ollut vaihteeksi hyvä ja olen nukkunutkin, mutta silti on maanantai eikä pakkokiire töihin kahdeksaksi.

08:03 herään puolen tunnin torkutuksen jäljiltä ja etsin työkelpoisia vaatteita iphonen valossa. Yritän kaikkeni, että pikkuapulainen nukkuisi lähtöni ohi, koska silloin aamu on rauhallinen molemmille - ei eroahdistusta kun äiti on hävinnyt näkyvistä jo ennen heräämistä.Hiivin vaatteineni alakertaan ja käyn vessassa, jonka jälkeen pukeudun ja siistiydyn. Raitapaidalla ja luhdan housuilla mennään. Harjaan tukan terassilla, koska muuten eilinen siivous menee hukkaan ja olohuoneen matto on täynnä karvaa.

Laitan aamupalaksi aina samaa eli 75g kaurahiutaleita, loraus levytmehukeittoa ja pari ruokalusikallista raejuustoa. Syön sen terassilla ja samalla selaan lempiblogit. Sitten läppäri ja kamera kassiin, baltsut jalkaan ja kävely töihin, josta kirjoitinkin. Myös tänään aurinko paistaa ja aloittelen tätä postausta iphonella samaan aikaan kun kävelen. Täytyy maksimoida aikaa!

Yhdeksän maissa saavuin töihin, minusta heräämisestä työpaikalle saapumisessa ei saisi mennä enempää kuin tunti, muuten on hukannut yöunia liian aikaiseen heräämiseen... Töissä käyn ensiksi läpi sähköpostit ja sitten aloitan viime viikon Things to do-listan purkua. Perjantaina hommia oli niin paljon, että osa jäi tälle päivälle. On siitä outo päivä, että ei ole yhtään sovittua skype-palaveria eikä pahemmin f2f palaverejäkään. Pomoni on kuitenkin palannut töihin projektireissultaan, joten osa ajasta kuluu hänen päivittämiseen siitä, mitä viimeisten viikkojen aikana on projektissa tapahtunut.


 Lounaalla kävin keskustassa Mestarin herkussa, jossa oli aurajuustokeittoa, nam! Vihannekset jäivät väliin, mutta täytyy illalla panostaa sitten rehuihin. Lounasseuranani oli vakio, eli ystäviäni naapuritalosta, joiden kanssa olen käynyt lounaalla nyt jo 8 vuotta tai jotain. Mukava vaihtaa ajatuksia kesken päivän jostain muusta kuin töistä! Lounas oli niin pika, että ehdimme jopa shoppailemaan vartin verran sokoksella, kun odottelimme seurueen kuskia paikalle. Löysin söpöt kengät, mutta en ole vakuuttunut, että välttämättä 'tarvitsen' ne... Täytyy miettiä lisää. Mieleni tekisi hommata mokkanahkaiset kengät jossain kivassa värissä...Tänään töissä mm. parantelin kyselylomakettani, jolla aion tehdä tutkimukseeni liittyvää aineistonkeruuta kesällä ja syksyllä. Sen lisäksi kävin kehityskeskustelun esimieheni kanssa. Minulle tämä keskustelu oli mieluinen, koska olen itse suunnitellut urakehitysnäkymiäni ja lähinnä halusin varmistaa, että myös esimieheni on niistä kanssani samaa mieltä. Koska oli kaunis ilma, keskustelimme osan tästä puolitoistatuntisesta palaverista kävellen ulkona, Jyväsjärven rannassa. Minulla on kyllä ihan paras työympäristö! Lake office rules!
Töiden jälkeen kipautan kotiin kävellen neljän pintaan ja olin kotona noin puoli viisi. Matkalla luin vielä yhden artikkelin tutkimustani varten ja suunnittelin omaani. Tutkijan työ on ajattelemista!Kotona odotti iloinen höpönassu, joka sai äidiltä rutistuksia, halusi tai ei... Iskin uunin päälle ja pakasteesta Fish n chipsit pellille, tänään ei ollut aikaa ruoanlaittoon. Oli siinä sentään pussi palastevihsnneksia, että puoli kiloa päivässä täyttyy... Vaihdoin pikkumiehen vaippaa ja sitten annoin maitoa, jonka aikana selasin blogeja ja niiden kuulumisia. Kommentoin ystäväni juttuja Iistä. Meillä on tapana syödä päivällinen yhdessä perheenä, näin tehtiin tänäänkin viiden jälkeen ja juteltiin päivän kuulumiset. Minulla olikin mieluisia uutisia töistä, joten päivällinen muuttui tulevaisuuden suunnitelmien tekosessioksi. Aiheena mm. Miten voin opiskella Kiinaa Jyväskylässä.Ruokapöydästä 1720 lähdemme poikani kanssa rivakkaan tahtiin, sillä kuudelta alkaa Kempo. Pakkaan poikani takapenkille ja hurautan kaupungin toiselle laidalle, jossa asuu tätini. Myös äitini ja veljeni ovat paikalla. Poika jää tänään leikkimään mummin ja isotätinsä kanssa, kun taas minä ja veljeni suuntaamme ryhtilään.

Sempai W vetää reenit ja ekaa kertaa kuukauteen tuntuu siltä, että voi reenata vähän kovempaakin - mahtava tunne! Alkulämmittelyksi on jumpparataa, jonka toisen sempaini kolmevuotias poika on kehitellyt... Otetaan gedan gaeshi ja haraiuke zi ni minun listalta ja koostetaan hieman embumaiseen suuntaan.  Jutellaan filosofiaksi heyo shinistä, Eli rauhallosesta mielestä ja mitä se tarkoittaa buddhalaisuudessa ja mitä meillä kempossa.
Kotimatkalla jutellaan veljeni kanssa vielä samasta aiheesta ja mietitään miten voitaisiin parantaa omaa suhtautumista esim. vihaisiin tai provosoituneisiin ihmisiin mahdollisimman neutraalisti ilman, että itse suuttuu. Jätän veljeni takaisin tätini luo ja poimin pojan, jolla on ollut selvästi kiva ilta myöskin. Mummut ovat hauskuuttaneet kovasti. Mummit ovat haltioissaan, kun poika on alkanut kävellä ja on muutenkin hyvin iloinen ja seurallinen joka päivä hieman enemmän.
Kotiin palatessa poikani tarkastaa vielä pihan voikukkatarjonnan - niissä riittääkin ihmettelemistä. Sitten kylpyyn ja katsomaan, mitä isi puuhaa. Käyn itse suihkussa yhtä aikaa, kun poika käy kylvyssä - se on minulle ainoa rako päivässä, jolloin voin peseytyä, muuten on liian kiirettä. Kylpy on meillä perheen yhteistä aikaa eli keskustelu Kiinasuunnitelmista jatkuu, tällä kertaa mieheni tarkastaa Xi'anin vuokra-asuntotarjontaa samaan aikaan huudellen minulle vaihtoehtoja, kun pesen tukkaani.
Kylvyn jälkeen leikitään yläkerrassa ilkoisillaan - poika juoksee isin toimistolla kohti roskista tai kirjahyllyjä ja minä nappaan hänet välillä syliin. Kylvyn jälkeen saa remuta äidin kanssa, sekin on arjen iloja meillä. Lapsi hihkuu ja tikahtuu nauruunsa, ihana hetki. Sitten ei enää olekaan, kun pitää laittaa vaippis ja yöppäri päälle. Puuroa lappaessani hänen naamariinsa huomaan, että pieni on jo aivan kanttuvei, ilta on venähtänyt taas hieman liian pitkäksi. Sitten ei kun maitoa sängyssä ja poika nukahtaa pulloonsa klo 21:40.


Sitten keittiön puhdistustoimenpiteitä: Astianpesukoneen tyhjennystä, roskien vientiä, kurkunpalojen yms möhkyjen irrottamista lapsen ruokailualueelta parin metrin säteellä. Laitan iltapalaa itselleni ja äidilleni - mieheni syö jäätelöä, me leipää. Iltaan kuuluu vielä hieman seurustelua ja kuulumisten vaihtoa vierailevan äitini kanssa ja hieron hänen niskaansa samaan aikaan, kun mieheni kanssa katsomme Mad Menin. Äitini menee nukkumaan ennen kuin se loppuu. Ilta on jo myöhä, mutta keskustelemme vielä Kiinasta hetken ennen nukkumaanmenoa. Sängyssä selaan muutaman blogin vielä kännykästä ja sitten uni tulee, ehkä 00:15, joka oli kyllä ihan liian myöhäinen nukkumaanmenoaika tänään.

Päivä oli kiva ja hyvin perusarkea, tällaista minun elämäni on.

6 kommenttia:

 1. Sinulla oli vauhdikkaan oloinen päivä. Ihastuttavia kuvia teidän pojasta. Eksyin tänne siskoni uuden blogin kautta. Ei olla nähty aikoihin, mutta en ole unohtanut sinua. -Mikko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vähän aikaa kelata elämäni Mikkoja;) Täytyy tavata joskus pian ja vaihtaa ihan oikeita kuulumisia!

   Poista
 2. Tosi kiva postaus :) nyt tekee mieli tehdä itse taas tämmöstä postausta :) luin myös sen valkoisen harmajan postausta joku viikko sitten, silloinkin teki jo mieli :) Pitäisi vaan löytää joku "hyvä" arkipäivä, mutta eiköhän niitä ala tulemaan kohta kun kesätyöt alkaa kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) Mä valikoin sillä perusteella, että oli hyvin tyypillinen päivä - ainoa, mikä oli erikoista oli se, että äitini oli vierailulla ja sain hieman lapsenhoitoapua.

   Poista
 3. :) Mielenkiintoista kurkkia sun arkeen! Tähän haasteeseen täytyy tarttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun väsäämään, mutta varoitan sen verran, että oli hieman työläs postaus eli aikaa meni varmasti kolmankertaisesti normaaliin verrattuna.

   Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...