maanantai 4. kesäkuuta 2012

Pikkuiset kultakalat lammessa ui...

...pikkuinen äitikala huolestui!


Poikamme on käynyt 5kk-iästä lähtien vauvauinnissa. Jyväskylässä on kuluneena vuonna ollut pääuimahalli remontissa ja kiinni, joten luulin, ettei vauvauintia ole mahdollista aloittaa lainkaan. Huomasin kuitenkin hieman myöhään, että Aqua Plus -yritys tarjoaa näitä palveluja Laajavuoren kylpylässä, joten lapsukainen aloitti uimarinuransa jo aika isona. Normaalisti aloiteltaisiin siis jo 3-kuukauden iässä. Ryhmässä aloitti 12 lasta ja yksi sessio on aina puolen tunnin mittainen. Normaaliin vauvauintiin verrattuna tämän ryhmän etuna on, ettei sitä tarvitse lopettaa, vaan jatkaa voi niin pitkään, kun haluaa, vaikka kolme vuotiaaksi! Nyt puoli vuotta myöhemmin ryhmässä on viisi alkuperäistä mukana ja yksi uusikin on ilmaantunut. Onpa ryhmässä ollut jopa kaksikin 'puoli-suomalaista' lasta eli lapseni ei ole ainoa monikulttuurinen kalanen. Kontakteja on siis jaossa sekä lapsille että aikuisille.

Ymmärrän, että jotkut lapset eivät yksinkertaisesti tykkää uimisesta kovin paljon ja hintakin varmaan arveluttaa monia vanhempia. Mitään halpaa lystiä tämä ei ole vaan yhdelle uinnille tulee hintaa yli 15eur. Sillä hinnalla kylpylään pääsee toki kokonainen nelihenkinen perhe ja kun lapsi tai lapset kasvavat, he jaksavat uida pidempiäkin aikoja ja nauttia poreista päälle.Ryhmä tekee puolen tunnin aikana erilaisia uintiharjoitteita, leikkiä ja tietysti niitä sukelluksia. Itse en ikinä ole oppinut sukeltamaan ilman, että pitäisin nenästä kiinni, joten ajattelin, että ainakin lapseni saa varhaisessa vaiheessa paremmat eväät! Alussa sukellukset olivat vesikannun läpivientejä ja sittemmin ne ovat edistyneet torpeedosukellukseksi ja jopa ihan spontaaniksi niin, että lapsi hyppää itse altaan reunalta ja sukeltaa. Poikamme on vedestä oikein innoissaan, kunhan päästiin ohi ensimmäisen uintikerran järkytyksestä, joka aiheutti koko kylpylän kauhun nimeltä Kakka! Yksikään toinen lapsi ei vielä ole pystynyt vastaavaan suoritukseen Aqua Plussan vauvauintihistoriassa - olen aina tiennyt, että poikani on yksilö ja oman tiensä kulkija;) Hän alkaa hihkua heti, kun tullaan Laajavuoren hotellin parkkipaikalle, niin hyvin hän jo tietää, mihin ollaan menossa.

Mielestäni tämä harrastus on ollut mukava yhteinen juttu koko perheelle, vaikkei meillä olekaan aikaa lorvia kylpylässä pitkään ennen kuin minun pitää palata töihin, koska uintivuoromme on arkiaamuna. Erinäiset tuuraajauittajana toimineet lähisukulaiset ovat myös nauttineet tästä harrastuksesta, joten iloa on levinnyt perheen ulkopuolellekin.

Ehkä kesällä testataan sitten taidot mökkijärvessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...