torstai 14. kesäkuuta 2012

Taaperon matkassa

Lapseni on kohtuullisen kokenut matkustaja jo, mutta 1v ja 2v iän väliin sijoittuva aika lienee lapsuuden hankalimpia matkustusaikoja. Ainakin näin puhutaan äitikerhoissa ja vauvapalstoilla. Niinpä jos matkustaa esimerkiksi kuukauden parin välein niin kuin me, on joka kerta uudet haasteet edessä, kun lapsi on taas kehittynyt ja viihdyttäminen ei toimikaan enää samoin säännöin kuin vielä vähän aikaa sitten. Kuvituksena tässä postissa on hieman heikkolaatuisempia iphone näppäisyjä viime vuoden matkoilta junasta, lentokoneesta, bussista jne.



1v 1kk lähtee nyt äidin kanssa kesälomaretkelle ja kohteina on kotimaassa haastava kierros nimittäin Ii, Oulu, Kajaani ja Äänekoski. Matkan alkupää eli Jyväskylä - Ii on tarkoitus suorittaa ilman autoa, mikä tekee tämän reissun hieman haastavaksi pakkaamisen osalta. Tutkin julkisten kulkuvälineiden vaihtoehtoja sen verran, että päädymme bussiin. Se on kuusi tuntia, mutta ilman vaihtoja - hurraa! Junalla pitäisi mennä Kuopion tai Tampereen kautta ja Ouluunkin vaihtoja on jo yksi tai kaksi ja matkan kesto parhaimmillaankin yli 7h. Eli nyt kokeillaan siis äidin todellista kestävyyttä ja viihdytysvaihtoehtoja. Näillä näkymin aion ottaa mukaan ainakin paljon eväitä, maissinaksuja ja rusinoita, joitakin kirjoja ja tietysti hätävarana iphonen videot yms. Tämä lienee hyvää harjoitusta tuleviin vuoden matkakoitoksiin kävelevän taaperon kanssa.



Minusta pakkaaminen on ollut aina jotenkin mielenkiintoista ja matkalle lähtemisessä mukavaa on juuri suunnittelu: Miten saan kaiken tarvittavan mukaan mahtumaan ja vieläpä niin pieneen tilaan, että jaksan vielä kantaakin kaiken?



Pakkauslista tulee olemaan jotakuinkin tällainen:
Rattaat + sadesuoja
Turvakaukalo
Manduca
Vaippoja
Vauvan ruokaa
Tuttipulloja (2kpl)
Pojan vaatteita: Housuja, paitoja, takkeja, kengät, haalari, myssyjä, sukkia, lapaset
Äidin vaatteita: Parit housut, toppeja, kietaisuneuleita pari, alusvaatteet, farkut, vyö
Lenkkarit+ballerinat
Molempien aurinkolasit

Läppäri + laturi
Kamera + vaihtolinssi tai kaksi + laturi
Kännykkä + laturi



Ideana lienee se, että pesen vaatteet n. 4vrk oleskelun jälkeen, joten vaatteita 4vrk:ksi pitäisi riittää. Siltikin tulee tekemään tiukkaa, sen tiedän jo nyt. Täytyy testata, josko saan turvakaukalon ja matkalaukkuni jotenkin kiinnitettyä rattaisiin, jolloin minun ei tarvitsisi kantaa niitä. Hyvin suunniteltu, puoleksi tehty, eikö niin?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...