tiistai 19. kesäkuuta 2012

Zaru Soba & Tonnikala pihvit


Mitäs tänään syötäisiin sarja jatkuu tällä kertaa japanilaisissa tunnelmissa. Äitini oli vierailulla pari viikkoa sitten ja tämä muodostuu usein meille ongelmaksi - miten löytää ruokaa, jota hän söisi, mutta joka olisi myös meidän mielestä hyvää... Hänen vatsansa on herkkä, joten chilit ja curryt eivät menettele. Japanilaisessa keittiössä mausteita ei käytetä aivan samaan tapaan kuin intialaisessa tai kiinalaisessa.

Nuudelit sesamsiemenillä: (tämäkin on Nigella Lawsonin ohje!)
Hyviä Soba-nuudeleita esim. Asian Foodista
Sesamin siemeniä paahdettuna
Kastike:
Soya kastiketta
Hunajaa
Riisiviinietikkaa
Sesam-öljyä


Jyväskylästä saa huippuhyviä tonnikalapihvejä Keljon Citymarketista, mutta ei kannata etsiä niitä alkuviikosta vaan ne saapuvat torstaisin ja ovat silloin tuoreimpia. Hintaa niille todella karttuu, mutta syömme tätä ehkä n. 4-5 kertaa vuodessa, joten siihen nähden ei ole kohtuuton hinta, ehkä n. 7-8eur/pihvi.


Paistoin tosi kuumassa pannussa muutaman minuutin puolelleen ja maustoin suolalla ja pippurilla. Keskeltä saakin jäädä mediumiksi, eikä tarvitse olla läpikypsä. Ai että muuten on hyvää:) Tämä oli myös varsinainen pikaruoka, ehkä 25min menee koko valmistukseen, jos vielä lastakin hieman hoitaa sivussa.


Tällaista juhlaruokaa meillä.

3 kommenttia:

 1. Näyttää aika hyvältä. Kauanko tonnikala kestää jääkaapissa hankinnasta - onko valmistettava samana päivänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavana päivänä valmistin, mut en ehkä kolmatta päivää enää odottelisi.

   Poista
 2. Part of the appeal of the Keljo fish is that it's so fresh. If you leave it in the fridge for three or four days that sort of defeats the point, particularly when trying to replicate Japanese food.

  VastaaPoista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...