tiistai 12. kesäkuuta 2012

Dim Sum


Makumatkat Jyväskylässä jatkuvat. Mieheni sanoo usein: 'No other Finn on this street is having this for dinner'. Kutsuin sukulaiseni keväällä juhlimaan syntymäpäiviäni. Olin kuitenkin melkomoisen kiireinen, joten pistäydyin taas Asian Foodissa ja tälläkertaa menuuseen valikoitui dim sumeja, eli lihalla, vihanneksilla tai kalalla täytettyjä taikinanyyttejä. 

Nämä ovat monelle tuttuja kiinalaisesta keittiöstä, mutta oletteko miettineet, että myös venäläisen keittiön pelmenit ovat jotakuinkin samaa kamaa? Kun miettii kyseisten maiden maantieteellistä sijaintia niin ei taida olla mikään ihme.



Tällä kertaa en siis tehnyt dim sumeja nollasta, vaikka joskus olen sitäkin harrastanut. Nyt vaan pakastealtaaseen sukellus ja hieman soijakastiketta chiliöljyllä kaveriksi. Käytin kaiken kaikkiaan kolmea eri metodia näiden valmistamiseen, sillä paikalle oli tulossa 12 henkeä ja piti saada 'paistotilaa'. Osan paistoin pannulla (näistä tulee ehkä parhaita, vaikkakin on epäterveellisin valmistusmenetelmä), osan keitin (täysi katastrofi, en suosittele - hajoavat aivan kokonaan, täytyy olla paksumpaa pelmenitaikinaa, jotta keittäminen onnistuu) ja osan höyrytin riisinkeittimemme päällä (maailman kätevin laite muuten).



Sukulaisilla massut tulivat täyteen ja naamoilla oli onnellinen virne. Seuraavalla kerralla en yritäkään keittää mitään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...