torstai 28. kesäkuuta 2012

Game of Thrones: Sankarittaret ja heidän hiuksensaVaroitus: Seuraa hömppäpostaus. Olen tv-sarjojen suurkuluttaja, mutta yleensä yritän hakea kokemukselta edes jonkinasteista laatua. Mieheni kanssa katsomme 1-3h tv-sarjoja joka ilta, yleensä DVD:nä tai muuna nauhoitteena, eli emme Suomen televisiota avaa kuin kerran vuodessa Euroviisujen aikaan.
Katsomme aika laaja-alaisesti, esimerkiksi poliisisarjoja (The Wire, Shield, Blue Bloods, In Plain Sight, Burn Notice...), Politiikkaa (West Wing, Veep...), Huumoria (Big Bang Theory, Community, Up All Night...), Scifiä (Battlestar Galactica, B5..), Showtunes (Glee, Smash), Tanskalaisia (The killing, Bron, Borgen), historiallisia (Mad Men, The Hour, Downton Abbey), Random väkivaltaa(Sons of Anarchy, Oz...) jne. Itsekseni seuraan muutamaa sarjaa, jota mieheni ei katso - mutta niiden katseluun on kyllä vaikea löytää aikaa pienen lapsen äitinä. Tänä keväänä taisin katsoa omina 'hömppäsarjoinani' Greyn anatomian ja Survivorit, jopa Housen viimeinen kausi on minulla kesken. Niinpä siis minun on puhuttava mieheni katsomaan jotakin sarjaa, jos haluan saada sen katsottua.
Vähän aikaa sitten sanoin, että haluan antaa uuden mahdollisuuden 'Game of Thrones'ille. Olimme katsoneet sen pilotin ja todenneet sen olevan tylsä ja hidastempoinen. Kuitenkin sitä oli niin kovasti mainostettu, että jouduin sen uhriksi. Kesällä on hyvää aikaa katsoa ns. 'epälaadukkaampiakin' sarjoja, koska ei ole kilpailua parempien viikoittaisten valintojen kanssa. Mieheni sanoi, että no jos haluat niin pistä se pyörimään, hän lukee siinä sohvalla vaikka kirjaa, jos ei jaksa katsoa.


Noh, parissa viikossa olen täysin koukussa taas, mikä ei sinänsä minulle ole uutta. Olemme pian jo (varmaan tämän postauksen tullessa ulos) kakkoskauden lopussa ja pitää odotella ensi syksyyn sitten lisäkausia. Olen edelleen sitä mieltä että GoT on aika heikko sarjaksi, ei lainkaan suosikkejani (kuten esim. Galactica tai SoA), mutta kuitenkin siinä on tiettyä viehätysvoimaa. Minut on helppo voittaa puolelleen esimerkiksi hyvällä sankarittarella. Minusta hyvä sankaritar on sellainen, että sillä on oma tahto, mutta mielellään se osaa myös lyödä turpaan. Vielä parempi on, jos turpaan lyömisen kohde mottaa takaisin. Sen lisäksi sankarittarella on myös hyvät hiukset - paksut ja pitkät, mielellään myös tummat tai punertavat:) Tähän malliin on helppo samaistua näet;) Jos taas naishahmot ovat sellaisia, että ne jäävät vain varjoon tai taka-alalle, taikka eivät osaa käyttää omaa miekkaansa, en ole kiinnostunut.George R.R. Martinia voin onnitella siitä, että Game of Thronesissa on todella paljon minulle sopivia sankarittaria. Tosiaankin enemmän kuin yksi. Suosikkini tällä hetkellä on Aria, miekkailutaitoinen tuittupää, joka yrittää selvitä heikossa tilanteessaan, jossa hänen sisarensa valitsi hyvin erityyppisen selviytymismetodin. Aria on hyvin kirjoitettu nuoresta iästään huolimatta viisas ja kiinnostava. Hän on tuonut Lannisterin suvun päähän ihan erilaisia elementtejä. Toinen suosikkini on provosoiva napajäätikkötyttö, jonka Jon Snow kohtaa - hänelläkin on hallussaan sekä verbaalinen että fyysinen kommunikaatio:) Itse kuningatar Cersei on myös taidokkaasti kirjoitettu ja Lena Headey myös näyttelee häntä erinomaisesti. Hänessä on voimaa ja särkyvyyttä - ja hänellä on parhaita dialogeja, esim. se, jossa hän puhuu 'Game of Thronesista' ja se, jossa hän puhuu nyt jo edesmenneen kuninkaansa kanssa. Hiljattain hän myös puhui siitä, miten kannattaa rakastaa mahdollisimman vähää määrää ihmisiä, koska silloin ei ole niin montaa heikkoutta. Se oli minusta koskettava kohtaus.Pidän myös Catelyn Starkista, joka hetken mielijohteesta kidnappaa Lannisterin ja pysyy kovana, vaikka hänen perheensä onkin hajonnut pitkin koko valtakuntaa. Khaleesi sen sijaan välillä raivostuttaa - etenkin naiviudellaan. Mutta hänkin on vahva nainen, joten lasketaan myös hyvien hahmojen joukkoon. Oikeastaan Game of Thronesissa parasta onkin sen naiset. Lisäksi Tyrion The Imp Lannister on vaan todella viisas kaiken porsastelunsa alla, ihan paras hahmo hänkin, vaikka onkin mies. Jos komeinta karpaasia lähdetään tästä sakista etsimään, niin jakoa ei ole Jon Snowlle, joka on vaan pitkässä tukassaan ja karvaisissa viitoissaan kaikista kuumin. Häneen pätee myös 'hyvien hiuksien' laki, eli niillä pääsee jo minun listoillani korkealle. Ja vielä partakin... Noh, jo heikottaa, kun tätä hahmoa katselee.


Eli kaiken kaikkiaan voidaan todeta, että Game of Thrones oli sittenkin katsomisen arvoinen, vaikkakin hyvin keskinkertainen sarja. Ärsyttävää siinä on se, miten laajalle se hajoaa, mutta toisaalta hidastemponen juonen käsittely mahdollistaa monen juonittelun etenemisen samalla tasolla. Miestäni tässä sarjassa ärsyttää se, että se on tehty amerikkalaisille, joilla 'ei ole omaa historiaa', joten heidän täytyy keksiä saagojaan... Minusta on mukava nähdä näin monta hyvää naishahmoa samassa pätkässä - saa sitä elämässä olla hieman hömppää ja fantasiaakin. 

Kuvat toki lainattu.

  

4 kommenttia:

 1. Olin lukenut kirjasarjan kun tämä tv-versio alkoi, ja mietin mielessäni että aaapuaaa.. mitenkähän homma onnistuu kun maailma on niin laaja ja juonta kehitellään pitkään. Mutta olen kyllä nauttinut tv-sarjastakin :) Aika uskollinen on kirjoille, on hyvät näyttelijät ja kauniit maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehitellään pitkään... No joo, kun juoni ei tunnu kunnolla alkavan edes viimeisen julkaistun kirjan lopussa. :D

   Poista
  2. Ehkä George on käsittänyt vähän väärin kun ihmiset sanovat tietyistä sarjoista "I wish it would never end!" :D Tuo on kyllä totta mitä kommentoit hahmojen kuolemisesta. Ei oikein tiedä onko se hyvä vai huono asia kun päähahmoja kupsahtelee, kai se jännitystä ainakin tuo...

   Poista
 2. Hyvässä ja kiinnostavassa blogissa pitää olla myös hömppäpostauksia, ne just koukuttavat lukijan. Sait tällä postauksella minut kiinnostumaan Games of Thronesista, vaikka en yleensä viitsi seurata sarjoja, joissa parin jakson väliin jääminen aiheuttaa täydellisen putoamisen juonesta. Pidän erityisesti hyvän sankarittaren luonnehdinnastasi, eikä kuvaamasi sankarinkaan avut poikkea omista mieltymyksistäni, hehheh.
  Naisen ja miehen tapa katsoa samaa rainaa on kokemukseni mukaan hyvin erilainen. Kun mies katsoo historiallista taisteluelokuvaa, niin nainen saattaa katsoa romanttista draamaa.

  VastaaPoista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...