keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Spaghettia Chillillä ja valkosipulilla

Meidän perusruokiin kuuluu myös spagetti - sitä on yleensä perjantaisin menussa.


Olemme pitkän aikaa syöneet spaghetti Carbonaraa, mutta nyt hiljattain siirryimme tähän chili & garlic-versioon. Resepti on alkuperäisesti Nigella Lawsonin. Olemme hieman fiksailleet sitä omaan makusuuntaamme. Nykyisin se on tällainen:

Spaghettia
2 punaista chilliä
2-3 valkosipulin kynttä
Persiljaa
6 Nakkimakkaraa (hyvälaatuista,  esim. savuhovin juustogansteria)

Valmistetaan paistamalla chilit, valkosipulit ja makkarat paloina oliiviöljyssä. Sekoitetaan spaghettiin ja persilja lisätään lopuksi sekaan. Persiljan tehtävä on neutralisoida tulista makua. Tulisuutta vähentää myös jos chillit laittaa ilman siemeniä. Meillä ei nykyisin kyllä jakseta siemeniä perata pois...
 

 Eli aika beisikkiä, mutta toimivaa. Mieheni on allerginen tomaatille, joten meillä ei ikinä syödä tomaattiruokia. Tästä syystä pastat ovat aina jonkin verran mielikuvituksen varassa ja tomaattia korvataan muilla mausteilla. Chilliä meillä syödään paljon:) Sanoisin, että meidän keittiön perusruoat ovat aina joko intialaisia tai kiinalaisia tai japanilaisia - sen lisäksi on tietysti poikkeuksia niin kuin Nigellan pöperöt - mutta olen kyllä sitä mieltä, että ei niitä voi brittiruoaksi laskea. Kerran viikossa syödään Fish and Chips, mutta se tulee suoraan pakastealtaasta... Muuten en saa kalaa menemään miehelleni alas. Kala kun ei saa 'näyttää' kalalta... Eikä varsinkaan saa olla lohta...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...