lauantai 30. kesäkuuta 2012

Kielletty saari


Tykkään pelailla lautapelejä. Olen käynyt jonkin verran Jyväskylän lautapeliseuran maanantain peli-illoissa Fantasiapeleissä, mutta useimmiten pelailtua tulee ihan sukulaisten tai kaverien kanssa. Juhannuksena pelattiin pariakin eri peliä, tässäpä niistä hieman makua toisesta.Forbidden Island - Kielletty Saari on 'lautapeli', jossa pelaajat yrittävät yhdessä noukkia neljä aarretta saarelta, joka uppoaa kiihtyvää tahtia. Mekaniikka on aika yksinkertainen, mutta tehokas - joko kuivatat laattoja tai ne hukkuvat eli poistuvat pelikentältä ja kohta sinulla ei ole enää minne paeta.Peliä voi pelata noviisista eksperttiin -tasoilla, vaativammilla tasolla saari uppoaa hieman nopeammin. Meillä oli aluksi vaikeuksia jopa noviisitasolla, mutta toki expertilläkin saattaa pärjätä, jos vaan harkitsee ihan jokaisen siirron tarkasti.
Peliin mahtuu 2-4 ihmistä, joka hiema rajoittaa, jos on kyseessä isompi sakki, mutta mukavaa on, että sitä voi pelata myös kahdella. Koska hahmot arvotaan alussa, on jokainen peli hyvin erityyppinen ja strategioita täytyy miettiä riippuen millainen kombinaatio hahmojen erikoisominaisuuksia on pelissä. Jos on esim. lentäjä, kannattaa hänet pistää käymään hakemassa kaukaisimmat aarteet tai jos on pelissä hahmo, joka voi antaa toisille kortteja, ei hänen itse kannata kerätä oikeastaan mitään.

Tykättiin tästä pelistä, koska se on periaatteessa kevyt, eli siihen voi mennä n. puoli tuntia. (Tosin noviiseilla yleensä tunti) ja lisäksi siinä ei tule kipailua kun kaikki joko voittavat tai häviävät. Ongelmaksi saattaa muodostua ainoastaan se, että kokeneemmat pelaajat hallitsevat muidenkin vuoroja... Peli oli mukavaa vaihtelua Settlers of Catanille ja Carcassonell ainakin:)

1 kommentti:

  1. Ja legendary-vaikeustasolla pääsee ainakin hukkumaan jatkuvasti.

    VastaaPoista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...