maanantai 21. toukokuuta 2012

Ciao Bella!

Milanoa on sanottu Euroopan vähiten kauniiksi kaupungiksi. En ole välttämättä samaa mieltä. Vierailin siis täällä shoppailijan paratiisissa alkuviikosta ensimmäistä kertaa. On totta, että Milanossa, ei ole erityisen siistiä, mutta arkkitehtuuri ja vanhat rakennukset ovat silti minusta kauniita. Ja kukapa voisi vastustaa herätystä keväiseen auringon paisteeseen pariisilaisella parvekkeella varusteltuna?Toki parvekkeeltani näkyi myös paikallinen vankila(!), mutta myös paljon kaunista katua - erittäin italialaista, hyvin samantyylistä peruskaupunkilaisasutusta kuin Roomassakin. Asuin Saint'Amboeus -hotellissa hieman keskustan ulkopuolella, lähellä luonnontieteellistä Leonardo Da Vinci-museota, jossa kokouksemme pidettiin. Tällä alueella oli jonkin verran kauppoja ja pitserioita, olipa siellä yksi intialainen ja yksi venäläinenkin ravintola.
Minä ja kolleegani päätimme syödä italialaista, kun kerran italiassa olimme. Ainoa ongelma italialaisessa ruoassa on se, että se on liian hyvää. Sanoisin, että italialainen ruoka on Euroopan parasta. Suomalainen sen sijaan ei maistu miltään enää sen jälkeen, kun on maistellut eri kulttuurien kulinaristia viettelyksiä:) Tiedän, ettei tällaisia antinationalistia ajatuksia saisi sanoa ääneen, mutta ihan oikeasti sen ei pitäisi olla mikään salaisuus, että suurimmaksi osaksi suomalainen ruoka on tylsää ja mautonta. Jätetään tästä ulos esim. poronlihajutut ja sellaiset, puhun nyt ihan perusruoasta. Toki Suomessakin on hyviä ravintoloita, mutta ne ovat usein kohtuuttoman kalliita. Esimerkiksi 'Juuri' Helsingin keskustassa tarjoaa erinomaista suomalaista ruokaa, mutta täytyy olla valmis maksamaan kolmenumeroisia lukuja.

 
Suomalaiset, ottakaa oppia, näin järjestetään huippulounas. Paria eri salaattia. Couscous...


 Parmesania, hunajaa ja pähkinöitä, Nams!


Marjoja ja hedelmiä jälkkäriksi YAMS! On totta, että Milanossa useita seiniä, junia jne koristavat graffitit. Metrotunneleissa näyttää yhtä ankealta kuin New Yorkin metrossa, tosin pääväri on myrkyn vihreä. Mutta koen, että Milanon maine likaisena kaupunkina perustunee sen kilpailijoiden maineeseen: Etelä-Eurooppa on täynnä huikeita, kauniita kaupunkeja, joten 'ihan perus' ei ole mikään kilpailuvaltti. Niinpä Milanon maine perustuukin nimenomaan 'tule tänne ostoksille'-mantraan, mikä sinänsä on ihan viisas valinta. Jos olet huikeiden nähtävyyksien perässä, Venetsia ja Rooma vievät Italian pisteet kotiin.


Buon Giorno!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...