lauantai 12. toukokuuta 2012

Pieni tuholainen

Kiirettä pitää tänään ja lapsen päikkäriaika meni tärkeämpien tekstien muokkaukseen ja valokuvien skannaukseen, joten tänään pitää pärjätä vähän lyhyemmällä blogipostauksella... On toisaalta ihanaa, että lapsi on seurallinen ja aktiivinen, mutta nyt päikkäreiden ollessa enää 1,5-2h päivässä, äiti ei kyllä ehdi tekemään juuri mitään juttuja itsekseen.

  

Lisäksi olen huomannut, että oma tahto on pojalla lisääntynyt viimeisen parin viikon aikana hurjasti. Jos ei saa tehdä kaikenmaailman tihutöitä niin heti nostetaan iso protesti. Tätä ei ollut vielä kuukausi sitten juuri ollenkaan. Kehitys on kovaa sekä motorisella että kommunikaation alueilla. Toistaiseksi sanat, jotka voi erottaa ovat: Äiti, Ei, Kakka ja Day. Mut niitä ei aina osata käyttää ihan oikeissa kohdissa. 


Toisaalta poika on mainio, toisaalta äidin hermoja koetellaan jos jonkinmoisilla älyttömyyksillä. Ei sitä tepsuttelijaa pois vaihtaisi millään, mutta tietysti välillä väsyttää ja haluaisi tehdä aikuisten juttuja eikä rakennella palikkakasoja tai estää pikkusormia tunkeutumasta pistorasioihin. 


Top 5 tihutyöt toukokuussa 2012:
1. Vessanpönttöön asioiden pudottelu tai käsien uittaminen siellä
2. Astianpesukoneen tai hellan nappuloiden painelu ja vääntely
3. Vauvakirjan tuhoamisyritykset
4. Kiipeily, esim. sohvalle tai kirjahyllyyn tai portaiden portin yli yrittäminen
5. Ruoan viskely ympäriinsä, kun ei jakseta enää syödä


1 kommentti:

  1. Tihutyöt = Luonnollista kehitystä ja kokeilua? Erittäin tärkeää kehitykselle, mutta hermoja venyttävää. Vähän niin kuin uudet, innokkaat työntekijät työpaikalla?
    Pistorasioihin, jos eivät ole turvasellaisia, saa niitä suojia. Joskin sitten niiden käyttö itselle on taas hankalaa...
    Kiipeily kehittää vartalonhallintaa ja kohdistuu jatkossa puihin, kallioihin, rakennuksiin ehkäpä vuoriinkiin. Tuleva Mt Everestin valloittaja?

    VastaaPoista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...