sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Terveellinen elämä osa 53.

Ajattelin lauantaina motivoida itseni syömään hyvin pitämällä ruokapäiväkirjaa.Aamiainen:
Kaurahiutaleet 1dl
Vähäkalorinen mehukeitto 1dl
Rasvaton raejuusto 3rkl
Iso kahvi maidollaLounas:
Jäävuorisalaatti 100g
Hunajameloni 200g
Puolikas  kurkku
Mustat oliivit 6kpl
Sini-valkohome juusto 35g
Paahdettuja sesamin siemeniä
Auringonkukansiemeniä
Sesamöljy 1rkl
1% Piimä 1,5dl
Vettä

Välipala:
Appelsiini
Maitorahka 200g
Mehutiiviste loraus
Rusinoita
Goji-marjojaPäivällinen:
Vihreä katkarapucurry
Riisi 100g
Keksi (tämän syöminen oli vahinko, kun kokkasin ja olin puhelimessa yhtäaikaa!)
 
Iltapala:
Hunajameloni 100g
Sinihomejuusto 35g
Vesikeksit 3kpl
Olut 1,5dlRaskaudesta on nyt vuosi(!) ja kiloja on jäljellä noin puolet. Olen ollut itselleni aika salliva viimeisen vuoden ajan, en ole halunnut pitää tiukkoja dieettejä, mutta nyt on korkea aika aloittaa taas syömään terveellisesti. Aamu ja lounas eivät ole minulle ongelmia, ne sujuvat usein helposti hyvin. Yritin diagnosoida syitä, mikseivät loput vauvakilot ole hävinneet vieläkään ja arvelen sen johtuvan seuraavanlaisista seikoista:

1. Napostelu ruoka-aikojen välillä. Kun viettää paljon aikaa keittiön ympäri kontaten, tulee siinä myös kurkattua jääkaappiin tai keksirasiaan.
2. Liika herkuttelu. Olen sitä mieltä, että herkutellakin pitää, mutta se tulisi olla noin kerran viikossa, ei joka päivä. Sosiaalisissa tilanteissa on usein vaikea kieltäytyä herkuista, vaikkei niitä välttämättä edes tekisi mieli ja lapsen kanssa olet usein sosiaalisissa tilanteissa toisten äitien tms sukulaisten kanssa.
3. Liian pitkät ruoka-aikojen välit, jotka johtavat isompiin annoskokoihin kuin mitä olisi tarve.
4. Ilta- ja välipalan koostumus. Jos se ei ole selvä tai houkutteleva, sorrun helposti korvaamaan sen jollakin epäterveellisellä kuten juustovoileivällä tai jäätelöannoksella.

Valitettavasti en kuulu siihen osaan väestöstä, jolle kiloja ei kerry vaikka he söisivät mitä, joten tämä terveellinen ruokavalio ja sen tavoittelu ei ole mikään uusi asia. Tiedän kuitenkin, miten paljon parempi olo itsellä on kevyempänä ja toisaalta sen jälkeen kun on syönyt kohtuullisesti ja terveellisesti, että siihen pyrin.

Olen päättänyt myös motivoida itseäni tämän vuoden projektiin lupaamalla itselleni, että jos saavutan tavoitteeni, saan hankkia itselleni jotakin täysin järjenvastaista:

  2 kommenttia:

 1. Hiilarit voi kiskoa aamulla ja kerran viikossa vaan herkkupäivä (esim. jäätelöä), maitoa kannattaa myös juoda (jos mahdollista), se ilmeisesti jonkin tutkimuksen mukaan estää liian rasvan sitoutumista. Voileipä illalla pilaa koko homman, siihen ei pidä sortua ja aina ennen treeniä kannattaa syödä jotain, ettei tule soperhimonälkäkurjimus treenin jälkeen, joka johtaa kauheaan ahmimiseen :)

  Terkuin
  Ari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyviä vinkkejä personal traineriltä:)

   Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...