keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Okonomiyaki


Meidän perheessä ei juuri koskaan kokata suomalaista ruokaa. Valitettavasti olen sen verran antinationalisti, että minun mielestäni suomalainen ruoka on usein mautonta. Sitä ei huomaa, ennen kuin matkustaa sen verran, että ymmärtää, miltä ruoka VOI maistua. Esittelen täällä blogissa ruokaa, jota meillä laitetaan, eli useimmiten kiinalaista, japanilaista tai intialaista.


Japanilaisesta keittiöstä tykkään eniten okonomiyakista. Se on eräänlainen japanilainen pitsa siinä mielessä, että siihen voi laittaa täytteeksi vaikka pekonia, makkaraa, herkkusieniä tai juustoa - mitä kukin haluaa. Kuitenkin se on normaalipitsaa huomattavasti terveellisempi, sillä se koostuu lähes kokonaan kaaliraasteesta. Kaalin sekaan laitetaan hieman jauhoja ja munia. Koko komeus paistetaan hieman munakkaan tapaisesti molemmilta puolilta pannussa. Yaki tarkoittaa paistettua ruokaa. Päälle laitetaan usein ruskeaa HB-tyyppistä kastiketta ja majoneesia plus ihan pinnalle ripotellaan 'Bonito flakes' eli kuivattua tonnikalan ihoa - Kuulostaa varmaan aika oudolta mutta on tosi hyvää, nam nam.


Tämä ruoka taipuu suomalaiseen keittiöön kivasti, ei tarvita juuri muuta kuin paistinpannu liedelle ja valmista tuli. Okonomiyaki jauhoseosta ja pinnalle ripoteltavia aineita saa paikallisista aasialaisista supermarketeista. Jyväskylässä tällaisia on tasan yksi, eli Seppälän Citymarketin yhteydessä Thai-naisen pitämä puoti, joka on meillä joka viikkoinen shoppailukohde. Muitakin etnisiä supermarketteja Jyväskylässä toki on, mutta vastaavaa valikoimaa ei löydy japanilaiseen keittiöön muualta. Ollaan siellä niin vakioasiakkaita, että kaupantäti tuntee poikamme nimeltä ja antaa usein jotain päiväyksellään pian syötävää ruokaa kaupanpäälle. Tämä kauppa on todella Jyväskylässä asumisen kulmakivi minulle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...