tiistai 22. toukokuuta 2012

Euroviisut tulee, oletko valmis?

Tänäkin vuonna Euroviisut pääsivät yllättämään ja taas kerran olen pihalla kuin lumiukko. Eli joka vuosi aloitan liian myöhään valmistautumisen ja taas on liian monta biisiä vielä kuuntelematta. Suomen edustajan olen sentään kuullut ja muutaman voittajaehdokkaan, mutta siinä se. Viime vuonnahan lapseni päätti syntyä viikkoa ennen viisuja ja sekoitti pasmani täysin. Meillä oli silloin muuttorumbakin kesken, joten en päässyt veikkauksissani lähellekkään parhaiden vuosien tasoa. Mutta: C'est la vie - voi sitä Euroviisuja seurata vähemmälläkin intensiteetillä, annan itselleni anteeksi siis. Onko tässä voittaja:Tänä iltana on siis luvassa viisuviikon ensimmäinen helmi, eli semifinaali ykkönen, jossa perinteisesti on mukana jälleen Suomi. Tänä vuonna Suomea edustaa ruotsinkielinen kappale, mikä minusta on vaan ihan mukavaa ekstraa... Valitettavasti tämä sinänsä hyvä biisi on upotettu mitä kamalimpaan punaiseen ja keltaiseen valoon ja Pernillan puku on hirvittävä vihreä luomus. Tällaisia basic-ongelmia en kyllä ymmärrä: Mitä vaikeaa siinä on, että mitkä värit näyttää hyvältä ja mitkä ei...? Tietysti joku on katsonut viime vuoden viisut ja tullut siihen tulokseen, että kaikilla on sininen backdroppi ja ei erotuta joukosta.


Tässäpä siis veikkausta ekasta semistä jatkoon:

1. Montenegro - Rambo Amadeus: Euro Neuro

Ulvova Rambo ei liikaa selittele menoaan, tosi sekava ja outo, ei tsäänssejä.

2. Islanti - Greta Salóme & Jónsi: Never Forget

Ihan jees, varmaankin finaalissa. Esitys hyvin beisikkiä, mut pitää intensiteetin hyvin. Mut on keskinkertainen, ei mikään jee-jee.

3. Kreikka - Eleftheria Eleftheriou: Aphrodisiac

Tykkään Elefteriasta jo siitäkin syystä, että minulla on hyviä kokemuksia hänen kaimastaan. Mutta oikeesti, Kreikka sä pystyt parempaankin: oikeestaan eniten tässä mua ärsyttää koreografia, joka on jotenkin vaan niin lame.

4. Latvia - Anmary: Beautiful song

Valitettavasti ei pure. Jos olisi Kreikka, niin olis finaalissa, mutku on Latvia niin ei oo.

5. Albania - Rona Nishliu: Suus

Tämä täti jää mieleen, vaikken pahemmin välitäkään hänen biisistään. Varmaan pitäis kuunnella useamman kerran, jotta alkaisin siitä tykätä.

6. Romania - Mandinga: Zaleilah

Romania on vakuuttava, vaikka siitä tuleekin mieleen Ranska. Sen lisäksi se on Romania, joten eiköhän tää oo lauantainakin kärjessä.

7. Sveitsi - Sinplus: Unbreakable

Onnistuu jälleen epäonnistumaan. Mikä siinä on niin vaikeaa, Sveitsi? Liian itseään toisteleva jollotusko? Periaatteessa mä tykkään tällasesta, mutta en tästä.

8. Belgia - Iris: Would You?

Saippuakuplametsä voidaan hyvinkin nähdä finaalissa, mut taidan kuitenkin veikata tätä ulos.

9. Suomi - Pernilla: När jag blundar

Suomea tulikin jo kommentoitua. Kuten tänäkin vuonna, itse kyllä pidän biisistä, suomalainen kuin olen, mutta se on niin visuaalisesti raiskattu, että ei paremmasta väliä. Vaikka häntämekko Pernillalla onkin (häntämekot ovat viime vuoden aikana olleet kovasti tulossa viisumuotiin, viime vuonna nähtiin jo merkkejä tästä). Tää on kyllä parempi kuin moni muu biisi, jotka menee finaaliin... Touché.

10. Israel - Izabo: Time

Letkeä ja oman tiensä kulkija. En tiedä, pitäiskö kuitenkin pistää tää sisään.

11. San Marino - Valentina Monetta: The Social Network Song

Tuskinpa nähdään tää finaalissa. Ovat ilmeisesti ajatelleet, että tää on kuuma ja ajankohtainen asia, mutta epäilen hieman, että olisivat menestyneet paremmin oman alani IT-konferenssijulkaisuna kuin euroviisuna. Toki aiheesta voi tehdä myös menestyselokuvan, mut se vaatii sitten Aaron Sorkinia kehiin. Toisin sanoen: Ensi vuoden resepti menestykseen: Sorkin sanoittamaan? Olen jo monta vuotta ollut sitä mieltä, että hyvällä sanoituksella viisut viedään;)

12. Kypros - Ivi Adamou: La La Love

Kas kun Kreikka ja Kypros ovat lähettäneet identtiset esitykset tänä vuonna... No joo, onhan tämä parempi kuin Kreikka, jos totta puhutaan... Tänä vuonna uskon Kyproksen tsäänsseihin, kattoo nyt onko se sitten vikatikki. Mut ketkuttelijatytöt tuskin kuitenkaan voittaa, eiköhän siihen tarvita vähän enemmän jotain jännää.

13. Tanska - Soluna Samay: Should've Known Better

Helou Seilor! Biisi on astetta keskinkertaista parempi ja asustukset kans: Hyvä Tanska, olette finaalissa.

14. Venäjä - Buranovskiye Babushki: Party for everybody

Voi kun tämä voittaisi niin päästäisiin ensi vuonna taas nauttimaan mielenkiintoisista esityksistä... Joka vuosi kun kopioidaan jonkin verran aina edellisvuotta. Sanoisin, et top kolmosessa on, mutta ei voita. Venäläisten voitto on vielä tuoreena muistissa, ja silloin se oli täydellinen voittaja. Mut mahtavaa, et tää on mukana ja että on finaalissa. Tulee hieman mieleen Eläkeläiset viime vuoden Suomen karsinnasta, mut se ei tietystikään olis pärjännyt läheskään yhtä mahtipontisesti.

15. Unkari - Compact Disco: Sound of our hearts

Öh, no sillä perusteella, et tää on mun suosikkeja ekasta semistä niin tää menee jatkoon. Yleensä näin on käynyt ja koska vaikuttaa hieman pop/rock isommilta nimiltä kuten Oasis niin arvelisin, että fanikuntaa riittänee.

16. Itävalta - Trackshittaz: Woki mit deim Popo

Tää on sen verran symppis, toivoisin sen olevan finaalissa, mutta pelkään, ettei oo. Pyllyä peliin!17. Moldova - Pasha Parfeny: Lăutar

Joo finaalissa on.

18. Irlanti - Jedward: Waterline

Öh, Lena-ilmiö iskee, eli miksei kierrätetä kohtuullisesti menestyvä duo uudestaan seuraavana vuonna ehdokkaaksi... En ole itse vakuuttunut, mutta lämpenin Jedwardille viime vuonna jossain vaiheessa... Tästä mulle tulee mieleen sunnuntaiaamujen piirrossarjojen lopputunnarit - tarttuva purkka.

Eli veikkausrivi on: Islanti, Kreikka, Romania, Kypros, Tanska, Venäjä, Moldova, Irlanti, Itävalta, Unkari - Epäilen, että tällä pitäis saada 7/10 oikein, mut valitettavasti ei yllä mun 9/10:een eli normaalitasolle. Sitä varten ois pitänyt seurata hieman intensiivisemmin...
Kuvat: internet

1 kommentti:

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...