keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Morsiusmekkoja, juhla-asusteita ja loistavaa palvelua Jyväskylän Juhla-asusta

http://www.jyvaskylanjuhla-asu.com/





Vuonna 2007, kun suunnittelin omia häitäni, vierailin Jyväskylän juhla-asussa ensimmäisen kerran. Muistan, että olin yllättynyt, miten suuri valikoima heillä oli ei pelkästään morsiusmekkoja vaan myös muita juhla-asuja. Pidin myös siitä, että sovitustilat ovat rakennuksen kellarikerroksessa – morsiusmekkojen sovittaminen on intiimiä hommaa, eikä siinä kaivata ylimääräistä yleisöä. Ihanaa oli myös se, että kaasoja varten oli istuimia, joten makutuomari mahtui mukaan hyvin.  Sovitin muistaakseni kolmea eri mekkoa ja olin äimistynyt siitä, että minunkin kokoiselleni  (ehkä 44 silloin) löytyi hyvin istuvia vaihtoehtoja useampia – siis morsiusmekkokaupasta, joka sijaitsi kotikaupungissani! Olin ollut varautunut lähtemään vähintään Tampereelle tai Helsinkiin, mutta huomasin, että laatua saa myös läheltä. Vaikka päädyin lopulta teettämään oman morsiusmekkoni ompelijalla, minulle jäi positiivinen muisto tästä liikkeestä.






Jyväskylän juhla-asun henkilökunta on auttavaista ja ystävällistä. He kuuntelevat asiakkaan neuvoja tarkasti ja osaavat ehdottaa, jos asiakas ei ole varma, mitä haluaa. Liikkeen mekkovalikoima seuraa häämuotia ja heillä on valikoimissaan esimerkiksi St. Patrickia, Sinceritya sekä Romanticaa. Hää- ja juhla-asujen lisäksi heillä on myytävänä ja vuokrattavana erilaista juhlarekvisiittaa, esimerkiksi huntuja, tiaroja, kenkiä ja silkkikukkia. Lisäksi heillä on ompelupalvelua, eli mekon saa esimerkiksi pienennyttää tarvittavista kohdista.  Juhla-asussa asioidessa tuli tunne, että myyjä oli aidosti kiinnostunut henkilökohtaisesta tilanteestani  - mielestäni on tärkeää, että myyjän ja asiakkaan välille muodostuu yhteys ja luottamus, kun on kyseessä näinkin tärkeän päivän valmistelut.






Jyväskylän juhla-asu on 24 vuotta vanha perheyritys, joten se on nähnyt jo monet hääkesät. Liikkeen toinen omistaja Tarja kertoo, että tällä hetkellä eletään aikaa, jolloin juhla-asut ostetaan omiksi mielummin kuin vuokrataan. Lamavuosina ihmiset vuokrasivat enemmän halutessaan säästää kustannuksissa.  Kesäjuhlat ovat Juhla-asun tärkein sesonkiaika, mutta kaikista vuoden päivistä ehdottomasti kiireisin on Wanhojentanssipäivä.






Oma häämekkoni kerää pölyä kaapin perukoilla ja en voi olla miettimättä, että tuskin koskaan laitan sitä enää päälleni – vuokraus olisi niin paljon kätevämpää!  Juhla-asun häämekkojen vuorahinnat vaihtelevat 350-500euroon, mikä saattaa olla esimerkiksi 40-50% mekkojen myyntihinnoista. Tarja kuitenkin kertoo, ettei vuokraushintaa voida laskea prosentteina myyntihinnasta, koska vuokraushintaan vaikuttaa etenkin vaatteen materiaali ja sen mahdolliset  uudelleen vuokrauskerrat. Joitakin mekkoja on esimerkiksi vaikea silittää pesun jälkeen, jolloin silitystyöhön menee enemmän aikaa ja tämä nostaa vuokrahintaa.





Suosittelen siis menemään rohkeasti selaamaan juhla-asun rekkejä Kauppakatu 14:sta, jos tiedossa on kesäjuhlia Jyväskylässä – olin ainakin itse yllättynyt siitä, miten kivoja mekkoja sieltä olisi löytynyt esimerkiksi ylioppilasjuhliin sekä vieraille että juhlakaluille. Ja miten ihanaa on se, että jos vuokraa asun niin ei tarvitse miettiä, miten pestään kakkutahrat ja vielä parempi: miettiä, missä jo entisestään täysissä kaapeissa se säilytetään.

Juhla-asu lainasi meille tätä ihanaa häämekkoa valikoimasraan yhdeksi sunnuntaiksi: (Mekon hinta on 580eur)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...