perjantai 11. toukokuuta 2012

Q&A: Satunnaiskysymyksiä ja vastauksia

Luen matkablogeja paljon ja La Vida Loca on mun suosikkeja. Tämä meemi on sieltä näppäisty. Tarkoituksena vastata 11 kysymykseen ystävänkirjatyyliin ja sitten keksiä itse 11 lisää.1. Jos sinun olisi muutettava ulkomaille, mihin maahan muuttaisit?


Väliaikaisesti vai lopullisesti? Pariksi vuodeksi muuttaisin joko Japaniin tai Kiinaan. Loppuelämäks jos pitäis lähteä niin varmaan britteihin, että olis sukulaiset ja ystävät kuitenkin lähellä. Tai sitten Vancouveriin, se olis suomalaiselle kiva paikka asua - tarpeeks pohjoinen, mutta myös länsimaalainen ja kuitenkin aasia-twistillä. 2. Mitä sellaista kannat mukanasi jota et ikinä jätä kotiin?


iPhonea, tylsä vastaus mut siinä se on - tietokone, herätyskello, puhelin jne samassa paketissa.

3. Minne et missään nimessä haluaisi matkustaa?


Aika vaikea, koska mua kiinnostaa koko maailma. Hervantaan? Mut sielläkin asuu mukavia ihmisiä...

 4. Mikä on ärsyttävin ilmiö blogimailmassa?

Ehkä ihmisten kauhistelu ja mustasukkaisuus blogiyhteistöitä kohtaan. En ymmärrä mitä niin 'pyhää' on blogaamisessa, ettei siitä voisi joku saada rahaa. Siis ärsyttävämpiä on ihmiset, jotka kokevat, että blogien lukeminen on jotenkin 'mainosvapaata' tai että lukijoina heillä on oikeutta vaatia blogaajaa olemaan mainostamatta yms. Aivan älytöntä. Minusta on aivan huippua, että muotiblogaaja oli nimetty ammatti Suomessa tänä vuonna - hienoa, että verkkoon syntyy uudenlaisia työpaikkoja, joissa voi olla yrittäjänä nuoria, ahkeria toimijoita. 5. Minkä neuvon antaisit 10 vuoden takaiselle itsellesi? (Kuvassa Kati 2002)


Lakkaa hetipaikalla lukemasta matematiikkaa yliopistossa, siitä ei ole mitään hyötyä - tai no on, mutta mukavammillakin työurilla saa tässä maailmassa rahaa - älä kituuta sellaisen elämän kanssa, joka ei tee sinua onnelliseksi! Sen sijaan ota kauppatieteitä tms tilalle. Vietä paljon aikaa isäsi kanssa ja luota itseesi, panosta omaan tyyliin! Lakkaa haikailemasta onnettomien miesten perään ja vietä railakasta sinkkuelämää, sillä sinulla on vain 1v aikaa siihen, kunnes tapaat elämäsi rakkauden ja sitten pöllöilyt saa loppua:) Näitä neuvoja olis kyllä tosi paljon: Hae kesätöitä - oot kyllä tarpeeksi hyvä ja pärjäät! 


6. Mitä ruokaa et voi sietää ja miksi?


Tämäkin on vaikea - syön melkein mitä vain. Kesäkeitto ei ole suosikkini, ehkäpä siinä ällöttävintä on lämmin maitoliemi.7. Mitä tekisit jos saisit tietää että sinulla on joku vaikea sairaus ja elinaikaa 7 päivää?


No tämä on helppo: Varmaan about samalla reseptillä kuin 'My life without me', huippuelokuva! En kertoisi kenellekään, mutta jättäisin menemättä töihin ja tekisin sillä aikaa jotain mukavaa: Dokumentoisin videoviestit lapselleni hänen jokaiselle syntymäpäivälleen 18-vuotiaaksi asti. Ja varmaan tekisin muutaman muunkin videon rakkaimmille ja niille ihmisille, joille en ehtisi sanoa kaikkea sanottavaani eläessäni. Kävisin Kajaanin vanhalla kaatopaikalla ja mökillä. Tosin minulla ei ole tarvetta värjätä tukkaani tai hoitaa kynsiäni... Eikä minulla ole sen puoleen tarvetta tutustua uusiin ihmisiinkään, varmaan keskittyisin tapaamaan tärkeimpiä jo olemassaolevia ystäviä ja sukulaisia.Ottaisin valokuvia ja kävisin Shorinji Kempo-treeneissä. Sellaista tavallista elämää. En tiedä kuinka paljon aikaa käyttäisin aiheeseen uuden vaimon ja äidin hankinta paikalleni - ehkäpä istuttaisin siemenen jonkun sinkkuystäväni päähän;)

8. Jos voisit palata ajassa taaksepäin, muuttaisitko jotain?


Joitakin kertoja olen ollut tilanteessa, johon olen ikäänkuin 'ajatutunut', koska en ole uskaltanut puhua tarpeeksi ajoissa jostakin asiasta. Nämä tilanteet haluaisin muuttaa niin, että olisin keskustellut asiat läpi, eikä sitten tarvitsisi jälkikäteen puida jo tapahtuneita. Eli siis salailisin asioita vähemmän.


9. Lähtisitkö Peruun matkalle tai pidemmäksi aikaa? Miksi? Miksi et?


Voisin lähteä, jos siihen olisi joku hyvä syy. Todennäköisesti tällainen olisi esimerkiksi työmatka (konferenssi) tai harrastusmatka (Shorinji Kempo taikai esimerkiksi). Lomamatkalle en varmaankaan lähtisi ellei joku hyvä ystäväni tai läheinen sukulaiseni sitä vaatisi. Jos siis on jokin extrasyy: sosiaaalinen, professionaalinen tai viihteellinen niin kyllä. Tietysti olisi hieno nähdä Machu Picchu, mutta kuten aiemmassa Top10-minne-haluaisin-matkustaa postauksessa jo kerroinkin, Etelä-Amerikka ei ole minulla prioriteeteissa. En myöskään muuttaisi sinne, koska se on kaukana ystävistä ja sukulaisista. Vaikka on minulla toki hyviä ystäviäkin sielläpäin, mutta he ovat Panamasta ja Brasiliasta.10. Mitä blogeja luet säännöllisesti?


Top10:
Mungolife, Too fast for love, La Vida Loca, Saralene, Kaitaliina, Mona's Daily Style, Coco Sweet Dreams, Strictly Style, Usko, toivo ja Pakkaus, Sisustus ja sepustus

11. Jos voisit pelastaa 3 tavaraa maanjäristyksen takia sortumaisillaan olevasta kodistasi, mitä pelastaisit?

- Laatikon, jossa on muistoja ja päiväkirjoja. Siellä on mm. kolmen polven naisten letit tallessa. 
- Kovalevyn, jossa on digikuvien back-up (tai vaihtoehtoisesti läppärin, jossa on samat tiedostot)
- Taulun, jossa lukee Shorinji Kempo kiinalaisen galligrafiamestarin tekemänä, jonka teetimme Xi'anissa 2006, se lienee korvaamattoman arvokas.

Olisihan sitä paljon muutakin, mutta nuo tuli ensimmäisenä mieleen.

Hyviä kysymyksiä, Sari!

Jos joku haluaa vastata mun kysymyksiin, niin niitä tulee tässä:
1. Nimeä yksi paikka per manner, johon haluaisit matkustaa
2. Millainen elämä sinulla on 60-vuotiaana?
3. Jos perustaisit yrityksen, mikä olisi sen liikeidea?
4. Mikä kohta sinua ärsyttää arjessasi?
5. Jos sinun tulisi muuttaa johonkin muuhun aikaan ja paikkaan menneisyydessä, (terra nova style) minne menisit?
6. Mitä tekisit 1 miljoonalla eurolla?
7. Mihin Reality TV-ohjelmaan osallistuisit, jos olisi pakko?
8. Ketä ihailet?
9. Jos saisit olisit lampun henki ja saisit toteuttaa jonkun läheisen ystäväsi kolme toivomusta - mitkä ne olisivat?
10. Minkä online ostoksen olet tehnyt viimeksi ja mistä kaupasta?
11. Missäpäin maailmaa on parasta ruokaa?

En ala haastamaan tähän, vastaaminen on vapaaehtoista! Linkittäkää kommenttiboksiin, jos joku vastaa:)

3 kommenttia:

 1. 1. Nimeä yksi paikka per manner, johon haluaisit matkustaa

  Siis per manner? Piti ihan googlettaa. "Mantereiksi luetaan tavallisimmin seuraavat maa-alueet..." No, näillä mennään. Eurooppa: Tartto, Viro. Aasia: Soul, Etelä-Korea. Afrikka: Kampala, Uganda. Pohjois-Amerikka: Vancouver, Kanada. Etelä-Amerikka: Santiago, Chile.

  2. Millainen elämä sinulla on 60-vuotiaana?

  Jos mä saan päättää, niin mulla on edelleen hyvä elämä tällä samalla paikkakunnalla, samassa talossa. Piha on ehtinyt kasvaa kauniiksi ja kaikki seitsemän (?!) lasta asuu sopivasti lähistöllä. Mies rakastaa mua yhä palavasti ja yritys (ks. kohta 3) menestyy. Hiukset on mukavasti harmaat, mutta parta ei oo alkanu vielä kasvaa. Taidan olla aika perinteinen.

  3. Jos perustaisit yrityksen, mikä olisi sen liikeidea?

  Freelance-kirjoittamista yhdistettynä käsityöläisyyteen

  4. Mikä kohta sinua ärsyttää arjessasi?

  Levottomat ruokahetket, jolloin impulsiiviset lapset syöksähtelee hetken mielijohteesta sinne tänne

  5. Jos sinun tulisi muuttaa johonkin muuhun aikaan ja paikkaan menneisyydessä, (terra nova style) minne menisit?

  Jerusalem A.D. 30

  6. Mitä tekisit 1 miljoonalla eurolla?

  Tekisin hyvää. Ja maksaisin omat lainat pois.

  7. Mihin Reality TV-ohjelmaan osallistuisit, jos olisi pakko?

  Ei ois pakko! :)

  8. Ketä ihailet?

  Mulla on kaks rohkeaa ja radikaalia ystävää, jotka ansaitsee tämän tunnustuksen: Outi ja Veera.

  9. Jos saisit olisit lampun henki ja saisit toteuttaa jonkun läheisen ystäväsi kolme toivomusta - mitkä ne olisivat?

  Yhdelle ystävälle terveyttä, toiselle kaivattu lapsi ja naapureille hyvä omakotitalo tästä läheltä. (Eihän toki ole tarkoitus päästä hyvistä naapureista eroon!)

  10. Minkä online ostoksen olet tehnyt viimeksi ja mistä kaupasta?

  Liivinsuojia Royalkestoilta

  11. Missäpäin maailmaa on parasta ruokaa?

  Mulle uppoaa kaikki välimerellinen.

  Ei varmaankaan jääny epäilystä mun henkilöllisyydestä. :)
  Terveisiä I:stä lähettää E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei sen jälkeen, kun luin että Tarto, Viro. Mukava tuntea sut edelleen anonyymien joukosta hyvin:)

   Poista
 2. Jeee nyt toimii ja pääsen lukemaan. :) Tykkäsin heti, kiva saada uutta lukemista blogilistalle.

  VastaaPoista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...